NHO krever at staten tar regninga for karantene

NHO reiseliv krever at staten tar regninga for at ansatte i reiselivsbedrifter må i karantene.

KANSELLERINGER: NHO Reiseliv krever at staten tar regninga når ansatte i reiselivet må i karantene. Foto: Lefteris Karagiannopoulos / Reuters / NTB scanpix
KANSELLERINGER: NHO Reiseliv krever at staten tar regninga når ansatte i reiselivet må i karantene. Foto: Lefteris Karagiannopoulos / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I en pressemelding skriver NHO reiselivs direktør Kristin Krohn Devold at staten må gå inn for å dekke arbeidsgivers lønnsplikt ved permittering, for å skjerme bedriftene fra mulig konkurs.

De siste dagene har en lang rekke bedrifter varslet permitteringer, som følge av coronaviruset.

- Reiselivets viktigste krav er at staten umiddelbart tar midlertidig ansvar for lønnsplikt i arbeidsgiverperioden på 15 dager, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Tidligere mandag varslet blant annet Nordic Choice Hotels at flere hundre ansatte kan bli permittert på grunn av viruset.

Krever handling raskt

- Hvis regjeringen er interessert i å beholde de 175 000 arbeidsplassene i norsk reiseliv de neste åra, så må man gjøre noe raskt. Vi må dessuten sikre at flynæringen kommer seg gjennom denne krisen, skriver Krohn Devold i pressemeldinga.

NHO frykter at viruset kan påvirke reiselivsnæringen i lang tid framover.

- Vi må sørge for at den dagen korona er på retur, at vi fortsatt har et livskraftig reiseliv i Norge. Vi etterlyser at myndighetene nå fortløpende vurderer tiltak. Det handler om å opprettholde sysselsetting rundt omkring i landet, skriver Krohn Devold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer