NHO mener nordmenn må tåle naturinngrep

NHO-direktør Ole Erik Almlid mener at Norge ikke kan stanse mulighetene til å løse klimautfordringene ved å si nei til inngrep i naturen

VIL ÅPNE OPP: Norge kan ikke stenge ned muligheten for å bruke naturressurser, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
VIL ÅPNE OPP: Norge kan ikke stenge ned muligheten for å bruke naturressurser, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Norge kan ikke stenge ned muligheten for å bruke naturressurser. Vi må tåle noen naturinngrep for å sikre at vi løser jobbskapingsbehovet og for å løse klimautfordringen, sier han til NRK.

NHO-direktøren mener utbygging av vindkraft må ses i lys av elektrifiseringen som pågår i samfunnet, og han mener at Norge med sine rike naturressurser har et ekstra ansvar, og at distriktene må finne seg i at naturressurser blir utnyttet.

– Vi kan ikke la lokale hensyn stanse forpliktelsen vi har globalt, sier Almlid.

Aksjonsleder for «Nei til vindkraft på Frøya», Hans Anton Grønskag, mener utsagnene fra NHO-direktøren er arrogante. Han mener Almlid har helt feil fokus.

– Det man ikke nevner i det hele tatt, er et redusert forbruk. Vi må ha et lavere forbruk. Vi må klare oss med den vannkraften vi har og oppgradering av den, sier han til kanalen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer