NHO og Virke avlyser julebord

Julebordene som både NHO og Virke skulle hatt nå fredag kveld, er avlyst. Samtidig oppfordrer hovedorganisasjonene andre til ikke å avlyse sine julebord.

JULEBORD: NHO-direktør Ole Erik Almlid, næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), LO-leder Peggy Hessen Følsvik og Virke-sjef Ivar Horneland Kristensen om hva som skjer med deres julebord. Foto: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg hadde gledet meg masse til å samle medarbeiderne til festlig sammenkomst i NHO-bygget. Men vi er så uheldig at vi er over 100 ansatte, så vi har måttet avlyse julebordet vi skulle hatt nå i kveld, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid til Børsen.

Samtidig rykket administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold ut med en sterk oppfordring til Oslo-borgere:

- Ikke avlys helt lovlige julebord, konferanser og arrangementer. Hver eneste restaurant trenger de kundene de kan få. Ta på munnbind og smil, ikke avlys, sier Devold til Børsen.

Reglene må følges

NHOs toppsjef Ole Erik Almlid avviser at Næringslivets Hovedorganisasjon på denne måten motarbeider seg selv.

- Dere oppfordrer andre til ikke å avlyse, samtidig som dere avlyser selv. Hvordan henger det på greip?

- Vi oppfordrer ingen til å bryte reglene. Og fordi vi er over 100 personer, hadde vi ikke noe annet valg. Dessuten kan jeg her og nå love at det blir NHO-julebord så fort det er mulig å gjennomføre.

- Krohn Devold oppfordrer alle som har arrangementer med flere enn hundre deltakere til å dele seg opp. Ble det vurdert?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.