NHO-sjefen: Støre risikerer å bli klimataper

NHO-sjef Ole Erik Almlid krever at den nye regjeringen tar grep.

FORHANDLER: Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap) sitter i regjeringsforhandlinger på Hurdalsjøen hotell. Foto: Terje Pedersen / NTB
FORHANDLER: Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap) sitter i regjeringsforhandlinger på Hurdalsjøen hotell. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Norge risikerer å ende opp som klimatapere sammenlignet med andre land i Europa, med mindre Støre og den nye regjeringen tar raske grep, mener NHO.

- Det grønne skiftet skjer nå – hver dag, hele tiden, i Europa. Hvis ikke Støre kaster seg på, så risikerer han å bli stående igjen på stasjonen – som klimataper – eller klimasinke om du vil, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til VG.

Mandag legger NHO fram en rapport, med analyse fra konsulentfirma McKinsey.

Kan miste posisjoner

Rapporten tar for seg ulike grønne områder hvor NHO og norske industriaktører mener at det er store markedsmuligheter for Norge, og sammenligner Norges innsats her med relevante land i Europa.

Det dreier seg blant annet om batterier, havvind og hydrogen.

Forholdene for norsk industri er ikke lagt til rette for industriell utvikling i den skala som er nødvendig, ifølge rapporten.

- Det betyr at vi raskt kan miste etablerte posisjoner på flere områder, og at det haster mer enn før for norsk industribygging. Norske politikere må nå ta flere aktive grep for at norske industribedrifter kan ta og holde posisjoner i den globale konkurransen, slås det fast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.