Influensa og corona:

NHO slår alarm: - Alvorlig

Ansatte får ikke gå på jobb om de har coronasymptomer, selv etter et negativt testsvar. Det bekymrer NHO, som frykter at høsten kan bli vanskelig for mange bedrifter.

LUFTVEISINFEKSJONER: NHO er bekymret foran høsten, hvor det kommer flere luftveisinfeksjoner med samme symptomer som covid-19. Reporter: Frode Andresen. Video: Emilie Rydning Vis mer
Publisert

At den vanlige forkjølelsessesongen starter - samtidig som alle kjemper mot covid-19 bekymrer NHO.

Etter dagens anbefaling må alle arbeidstakere som har symptomer på coronaviruset være hjemme, selv etter et negativt testsvar.

NHO frykter at bedrifter da står i fare for å miste mange ansatte av gangen.

- Vi har fått tilbakemeldinger fra en rekke bedrifter over hele landet som er bekymret for hvordan en høst fylt med forkjølelsessymptomer, og coronaviruset vil ramme bedriftene, forteller Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO, til Dagbladets podkast «Rett på».

- Veldig stort fravær

NHO har allerede hørt fra bedrifter som også den siste tida har slitt med å skaffe nok folk, og frykter for hvordan resten av høsten vil se ut.

- Når alle med forkjølelsessymptomer må holde seg hjemme kan det bety at man får et veldig stort fravær. Om en ansatt også har barn med symptomer, og derfor må holde seg hjemme, trekkes man fort for omsorgsdager også, sier Melsom, og utdyper:

- Det er greit for dem som kan sitte på hjemmekontor, men vi har mange bedrifter hvor dette ikke er mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer