Ny undersøkelse:

NHO: Verre enn i mars

Ingen tegn til bedring. Tvert om.

UT I KØ: Antall bedrifter som sier opp folk stiger. Foto: Ørn E. Borgen, NTB
UT I KØ: Antall bedrifter som sier opp folk stiger. Foto: Ørn E. Borgen, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Tiden er vår fiende, advarer NHOs sjeføkonom Øystein Dørum.

Han er langt fra oppløftet over tallene som avdekkes i den ferske medlemsundersøkelsen som Næringslivets Hovedorganisasjon har gjennomført blant sine medlemsbedrifter.

- Jo lengre tid det går før vi er tilbake i en normal situasjon, desto flere bedrifter risikerer å gå under. Og enda flere risikerer å miste jobben permanent, utdyper Dørum.

Foruroligende

Hver måned siden Norge ble coronastengt for et halvt år siden har NHO spurt flere tusen medlemsbedrifter om hvordan de påvirkes av pandemien.

Nå rapporterer et økende antall om sviktende etterspørsel, lavere omsetning og ikke minst: En opptrapping av oppsigelser.

I løpet av den siste måneden har andelen bedrifter som har gjennomført oppsigelser steget fra 9 prosent til 12 prosent.

Det høres kanskje ikke umiddelbart så dramatisk ut, men det underliggende bildet er preget av foruroligende mørke skyer.

- Røyner på nå

- Mange bedrifter har til nå hatt delvise permitteringer. Når tida går, og etterspørselen ikke tar seg opp, vil vi se en utvikling til mer permanent nedbemanning. Fortsatt sier hver femte bedrift at de planlegger oppsigelser, sier Dørum til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer