NHO: Virusfrykt kan spolere lønnsfesten

Brannfakkel fra arbeidsgiverne rett før årets lønnsoppgjør.

STORE RINGVIRKNINGER: Indonesiske flypassasjerer sprayes etter å ha ankommet fra Wuhan, hvor coronaviruset oppsto. Nå kan viruset påvirke det norske lønnsoppgjøret. Foto: Antara Foto/via Reuters / NTB Scanpix
STORE RINGVIRKNINGER: Indonesiske flypassasjerer sprayes etter å ha ankommet fra Wuhan, hvor coronaviruset oppsto. Nå kan viruset påvirke det norske lønnsoppgjøret. Foto: Antara Foto/via Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Rett før NHO-toppene senere i dag bestemmer hvor langt arbeidsgiversida er innstilt på å strekke seg i årets lønnsoppgjør, kastes coronaviruset inn som en brannfakkel i diskusjonene.

Fellesforbundets mektige leder Jørn Eggum har allerede gått høyt på banen. I et intervju med Børsen har LO-bossen varslet lønnsfest. Budskapet er at han ikke ser noen grunn til å holde igjen når forhandlingene braker løs neste uke.

Eggum tar mål av seg til å krype opp mot 4-prosenttallet - noe som i så fall vil gi det beste lønnsoppgjøret på mange år.

Hans motpart, Stein Lier-Hansen som leder NHO-foreningen Norsk Industri, har på sin side uttalt et mål om at partene må stoppe et sted på 2-tallet.

Men nå vil NHO-toppene senke forventningene kraftig.

Virus-nedkjøling

Det er frykten for nedkjøling av økonomien som følge av coronaviruset som nå senker temperaturen til frysepunktet noen dager før partene møtes for å utveksle tilbud og krav.

- Vi frykter konkurser og permitteringer av ansatte hvis bedriftene mister en stor andel av kundene sine, lyder den klare advarselen fra administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer