Ni av ti borte - enorme tap

Slag på slag for Norwegian. Flyselskapet tapte nær en milliard kroner i tredje kvartal.

DYSTERT: Det er mørke skyer og dystre utsikter for Norwegian. Foto: Carina Johansen, NTB
DYSTERT: Det er mørke skyer og dystre utsikter for Norwegian. Foto: Carina Johansen, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronatapene tårner seg opp for Norwegian. Som ventet var det blodrøde tall da selskapet tirsdag morgen la fram resultater for juli, august og september.

Kvartalsrapporten ble lagt fram dagen etter at regjeringen blankt avviste Norwegians ønske om særskilt kontantstøtte i milliardklassen.

Pengene renner ut

Norwegians inntekter endte på 1,3 milliarder kroner i tredje kvartal, mot 14,4 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Tapet gjennom disse månedene er 980 millioner kroner. I samme periode i fjor satt Norwegian igjen et overskudd på 1,67 milliarder kroner.

Kontantbeholdningen gikk ned med 1,57 milliarder kroner. Det betyr at Norwegian nå kun sitter igjen med 3,4 milliarder kroner i kontanter.

Ni av ti borte

Norwegian fløy rett i underkant av en million passasjerer gjennom disse tre månedene. Ni av ti passasjerer er borte sammenliknet med fjoråret, da selskapet fraktet 6,3 millioner passasjerer.

Samtidig øker antall passasjerer litt sammenliknet med andre kvartal, da selskapet fløy 99 prosent færre passasjerer.

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at de hadde i alt 140 fly, men at bare rundt 25 av dem var i trafikk i løpet av de tre månedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer