Ni av ti borte - enorme tap

Slag på slag for Norwegian. Flyselskapet tapte nær en milliard kroner i tredje kvartal.

DYSTERT: Det er mørke skyer og dystre utsikter for Norwegian. Foto: Carina Johansen, NTB
DYSTERT: Det er mørke skyer og dystre utsikter for Norwegian. Foto: Carina Johansen, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronatapene tårner seg opp for Norwegian. Som ventet var det blodrøde tall da selskapet tirsdag morgen la fram resultater for juli, august og september.

Kvartalsrapporten ble lagt fram dagen etter at regjeringen blankt avviste Norwegians ønske om særskilt kontantstøtte i milliardklassen.

Pengene renner ut

Norwegians inntekter endte på 1,3 milliarder kroner i tredje kvartal, mot 14,4 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Tapet gjennom disse månedene er 980 millioner kroner. I samme periode i fjor satt Norwegian igjen et overskudd på 1,67 milliarder kroner.

SKUFFENDE: Norwegian-direktør Jacob Shram møtte pressen etter regjeringens nei mandag. Vis mer

Kontantbeholdningen gikk ned med 1,57 milliarder kroner. Det betyr at Norwegian nå kun sitter igjen med 3,4 milliarder kroner i kontanter.

Ni av ti borte

Norwegian fløy rett i underkant av en million passasjerer gjennom disse tre månedene. Ni av ti passasjerer er borte sammenliknet med fjoråret, da selskapet fraktet 6,3 millioner passasjerer.

Samtidig øker antall passasjerer litt sammenliknet med andre kvartal, da selskapet fløy 99 prosent færre passasjerer.

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at de hadde i alt 140 fly, men at bare rundt 25 av dem var i trafikk i løpet av de tre månedene.

Pandemirammet

– Resultatet vårt i tredje kvartal viser tydelig at effektene av den globale covid-19-pandemien fortsetter å ramme vår drift og vår finansielle posisjon tungt, sier konsernsjef Jacob Schram i en børsmelding.

Tross usikkerheten og de store tapene, skriver selskapet i kvartalsrapporten at de mener at det fortsatt er grunnlag for videre drift.

Utelukker ikke noe

Samme Schram holdt en pressekonferanse i går, etter at samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og næringsminister Iselin Nybø (V) hadde understreket at det ikke er aktuelt å yte Norwegian kontantstøtte. Han omtalte avslaget som et slag i magen.

– Jeg utelukker ingenting nå, verken konkurs, permitteringer eller oppsigelser, sa Schram.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer