Therese Johaug:

Ni millioner rikere

Selv om Therese Johaug avsluttet skikarrieren i fjor, har det på ingen måte buttet økonomisk.

HÅVER INN: Therese Johaugs inntekt og formue spratt opp i 2022. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HÅVER INN: Therese Johaugs inntekt og formue spratt opp i 2022. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om langrennsstjernen Therese Johaug (35) i fjor la skiene på hylla og nå konsentrerer seg om andre prosjekter, renner det fortsatt inn med penger som følge av hennes suksess i sporet.

I 2022 ga hun ut biografi og debuterte som TV-kommentator. Hun drar også inn solide inntekter på sin egen kleskolleksjon.

Men stjernen håver også inn på sine investeringer. Disse er samlet i selskapet Setra, som i fjor hadde salgsinntekter på 5,7 millioner kroner.

Formuesbyks

Formuen har jevnt og trutt klatret i takt med medaljene hun har håvet inn, år etter år.

Ifølge Finansavisen, som først omtalte formuesbykset, hadde Johaug en formue på 13 millioner kroner i 2012. Året etter 21 millioner kroner, og i OL-året 2014 28 millioner kroner.

Etter en positiv dopingprøve før sesongen i 2017 mistet hun både Pyeongchang-OL og Lahti-VM, men millionene sluttet imidlertid ikke å trille inn.

Ni mill. rikere

Comebacket i 2019 resulterte i tre individuelle gull i Seefeld-VM og inntekter på rekordhøye 5,7 millioner kroner. Formuen var da 49 millioner kroner, ifølge avisa.

Selv om Johaug avsluttet skikarrieren i mars 2022, har det på ingen måte buttet økonomisk. Inntektene i fjor gikk opp til 5,1 millioner kroner, mens formuen var på 62,5 millioner kroner. Det er hele ni millioner kroner opp fra 2021, ifølge Finansavisen.

Med solide summer på bok kan man også bo staselig. I 2017 sikret Therese Johaug seg en drømmebolig i luksusområdet Holmenkollen i Oslo for 18,8 millioner kroner.

Børsen har vært i kontakt med Johaugs manager, Jørn Ernst, som sier at skistjernen ikke har noen kommentar til saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer