Nicolai Tangen ba om tjeneste etter USA-turen

Sendte e-post til Yngve Slyngstad.

BA OM TJENESTE: Påtroppende oljefondsjef Nicolai Tangen (øverst) sendte en e-post til avtroppende oljefondsjef Yngve Slyngstad etter å ha invitert på elite-seminar i USA. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
BA OM TJENESTE: Påtroppende oljefondsjef Nicolai Tangen (øverst) sendte en e-post til avtroppende oljefondsjef Yngve Slyngstad etter å ha invitert på elite-seminar i USA. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom helga har VG omtalt hvordan milliardær Nicolai Tangen brukte millioner av kroner på en luksuriøs tur til USA for et seminar med en rekke medlemmer av den norske samfunnseliten.

Avtroppende sjef for oljefondet, Yngve Slyngstad, var blant gjestene.

Etter det omstridte USA-seminaret, sendte Nicolai Tangen mail til avtroppende oljenfond-sjef Yngve Slyngstad, og ba om et møte om jobben som sjef for oljefondet.

Det kommer fram i e-postutvekslinger som Dagens Næringsliv har fått innsyn i.

«En liten tjeneste»

«Jeg lurte på om jeg kunne spørre deg om en liten tjeneste? Dine sko som leder av Nbim blir veldig vanskelig å fylle, men noen må jo forsøke, og vi var så vidt innom dette i Philadelphia. Hadde du hatt 30 min på et tidspunkt for å fortelle meg hva jobben innebærer med politiske føringer, muligheter og den slags?,» skriver Tangen i en epost til Slyngstad 6. januar 2020, ifølge avisa.

Tangen forklarer overfor Dagens Næringsliv at han i januar kontaktet flere personer for å få innspill til intervjuene han skulle gjennom. Han forklarer at dette var avklart med Norges Banks rådgiver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer