Nicolai Tangen blir ny sjef i oljefondet

Nicolai Tangen blir ny sjef for Statens pensjonsfond utland, også kalt oljefondet. Han har de siste årene ledet et fond i London.

NY SJEF: Nicolai Tangen er ny sjef for Oljefondet. Her sammen med kronprinsparet i Asker  i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
NY SJEF: Nicolai Tangen er ny sjef for Oljefondet. Her sammen med kronprinsparet i Asker i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tangen skal forvalte Norges oljeformue, som nå er på rundt 10.000 milliarder kroner.

– Dette er ikke bare drømmejobben min. Det er drømmen min, sier Tangen.

– Jeg er en beskjeden sørlending. Jeg har vært interessert i finans siden jeg var liten gutt og gikk aviser og solgte blomster på restauranter – og kjøpte aksjer for pengene, fortsetter han.

Utnevnelsen ble kjent under en pressekonferanse i Norges Bank torsdag.

Norges sparepenger

– Det er en fantastisk ære å ta over ledelsen av oljefondet, og det er et stort ansvar å passe på Norges og alles sparepenger. Yngve Slyngstads sko er naturligvis veldig store å fylle, sier han.

Tangen, som er født i 1966, er på 41. plass på Kapitals liste over de 400 rikeste nordmennene med en nettoformue på 5,5 milliarder kroner.

Han kommer fra jobben som administrerende direktør i AKO Capital, som han stiftet i 2005. Selskapet har i dag rundt 70 ansatte og forvalter pengene til universiteter, veldedige stiftelser og familieselskaper. AKO Capital er basert i London, der Tangen har vært bosatt de siste 28 årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer