Nils (78) selger landets dyreste hytte

Ekspertene melder om ellevilt hytte-rush langs kysten. Det er bare én hake.

IKKE FOR ALLE LOMMEBØKER: Denne fritidseiendommen er nå lagt ut for salg med en prisantydning på 43 millioner kroner. Sjøhytta er dermed den dyreste på det åpne markedet for øyeblikket. Foto: zOvenfra
IKKE FOR ALLE LOMMEBØKER: Denne fritidseiendommen er nå lagt ut for salg med en prisantydning på 43 millioner kroner. Sjøhytta er dermed den dyreste på det åpne markedet for øyeblikket. Foto: zOvenfra Vis mer
Publisert

- Det er kommet betydelig flere interessenter og nye navn på banen i den høye prisklassen. Det skyldes rett og slett at kjøpelysten er blitt større, sier Gustav Sædberg i Privatmegleren Sædberg og Lian i Kristiansand til Børsen.

Interessen for luksushytter ved sjøen har skutt i taket. Eksperter peker på skrinlagte planer om fritidskjøp i utlandet, lave renter, og svak kronekurs. Dermed retter mange kjøpssterke nordmenn blikket hjemover.

Kan sette rekord

En som har valgt å smi mens jernet er varmt, er Nils Hansson (78). Med en prisantydning på 43 millioner kroner, står han oppført som eier av den dyreste fritidsboligen på det åpne markedet for øyeblikket. Børsen har vært i kontakt med selger, som henviser til megler for kommentarer.

- Dette er en fantastisk fin eiendom som har vært eid av en familie i mange år, men alt til sin tid. Det er bra rush i sjøhyttemarkedet akkurat nå, og tilbakemeldingene har bare vært positive, sier eiendomsmegler Christian L. Mathiesen hos Nordvik til Børsen om oppdraget.

VED SJØEN: Hytta har vært eid av en familien i en årrekke. Foto: zOvenfra
VED SJØEN: Hytta har vært eid av en familien i en årrekke. Foto: zOvenfra Vis mer

Tomta ligger ved utløpet til ytre Oslofjord, og byr både på privat strandlinje, saltvannsbasseng og tennisbane. Får Hansson beløpet han ber om, kan salget sette årsrekord.

- Det er jo potensielt sett kjempehyggelig for nåværende eier. Tida får vise, men vi har flere konkrete interessenter.

HÅP OM SALG: Megler opplyser at flere konkrete interessenter har meldt seg. Foto: zOvenfra
HÅP OM SALG: Megler opplyser at flere konkrete interessenter har meldt seg. Foto: zOvenfra Vis mer
- GODT VEDLIKEHOLDT: På eiendommen er det blant annet et saltvannsbasseng - dersom sjøen ikke skulle friste. Foto: zOvenfra
- GODT VEDLIKEHOLDT: På eiendommen er det blant annet et saltvannsbasseng - dersom sjøen ikke skulle friste. Foto: zOvenfra Vis mer

Fikk gigantsum

Salg av slike objekter kan gjerne ta måneder - i visse tilfeller år. I februar omtalte Børsen milliardær Tore Tidemandsens prakteiendom i Fredrikstad.

Fritidsstedet, med nær 700 meter strandlinje og egen båtplass, lå da ute med en prisantydning på svimlende 38 millioner kroner.

For få dager siden fikk Elkjøp- og XXL-gründeren gjennomslag. Ifølge Finansavisen var det 37,5 millioner kroner som skiftet hender. Det gjør Onsøy-salget til ett av de dyreste sjøhyttesalgene noensinne.

- Slått alle rekorder

Ovennevnte eiendomsmegler Gustav Sædberg står selv med et oppdrag om å selge en av Norges dyreste fritidsboliger for øyeblikket.

Prakteiendommen, som er lokalisert på Steinsøya i Gamle Hellesund kommune, har en prisantydning på 30 millioner kroner.

30 MILLIONER: Gustav Sædberg har fått i oppdrag å selge denne fritidseiendommen på Steinsøya i Gamle Hellesund kommune. Foto: Stein Olsen
30 MILLIONER: Gustav Sædberg har fått i oppdrag å selge denne fritidseiendommen på Steinsøya i Gamle Hellesund kommune. Foto: Stein Olsen Vis mer
- NYTT KAPITTEL: Det er Platou-familien som eier luksushytta, som ble kjøpt i 1993. Nå skal den selges. Foto: Stein Olsen
- NYTT KAPITTEL: Det er Platou-familien som eier luksushytta, som ble kjøpt i 1993. Nå skal den selges. Foto: Stein Olsen Vis mer

- Normalt ser vi rundt 4500-5000 visninger på hytteannonsene. Akkurat denne eiendommen har slått alle rekorder, med totalt 92 000 klikk onsdag morgen. Det er klart at mange drømmer, men det gir en god indikasjon på interessen.

Foruten Steinsøya, solgte Sædberg nylig to fritidseiendommer, henholdsvis til ti og 14 millioner kroner, der begge gikk over prisantydning. Sistnevnte er en prakttomt i Lillesand, som gikk unna på en uke - halvannen million over takst.

- Ifølge Prognosesenteret varslet 75 000 nordmenn at de ønsket å kjøpe fritidsbolig i utlandet i sommer. Når ekspertene varsler dyrere flybilletter, og kronekursen er såpass svak, ser gjerne flere til Norge, mener han.

- Lite til salgs

Eiendomsmegleren peker imidlertid på én hake - et stort gap mellom etterspørsel og faktiske kystperler som er til salgs.

- I vårt distrikt har vi hatt flere dyre hytter ute for salg i år enn i fjor, men ser man ser på interessen, burde utbyttet vært større.

Ifølge SSB ble nesten fire av ti omsatte hytter med en beliggenhet i strandsonen - det såkalte 100-metersbeltet - overtatt av familiemedlemmer i perioden 2015-2018. Sædberg mener sjøhytter er blitt en mangelvare.

- Det er fortsatt lite til salgs, og Prognosesenteret har varslet kraftig prisvekst for hyttemarkedet ved sjøen. Det er en knapphetsgode, og det bygges ikke flere slike eiendommer, fortsetter Sædberg.

Artikkelen fortsetter under:

BARCODEUTSIKT: Helene Solberg og Hans Houeland lever av å selge luksuseiendommer. I denne videoen tar de oss med inn i sin egen nye leilighet, som snart står klar midt i Oslos nye Dronning Eufemias gate. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Feil tidspunkt

Et annet objekt som troner lista over Norges dyreste fritidsboliger, ligger idyllisk til på Skjæløy i Fredrikstad.

Hytta, med prisantydning på 29,5 millioner kroner, gikk først ut på markedet i fjor. Det var unektelig på et langt mindre gunstig tidspunkt enn nå.

NÆR 30 MILLIONER: Et annet objekt som troner lista over Norges dyreste fritidsboliger, ligger på Skjæløy i Fredrikstad. Foto: Invisio
NÆR 30 MILLIONER: Et annet objekt som troner lista over Norges dyreste fritidsboliger, ligger på Skjæløy i Fredrikstad. Foto: Invisio Vis mer
SJØTOMT: Eiendomsmegler Petter Birkrem har fått i oppdrag å selge fritidseiendommen på Skjæløy. Foto: Invisio
SJØTOMT: Eiendomsmegler Petter Birkrem har fått i oppdrag å selge fritidseiendommen på Skjæløy. Foto: Invisio Vis mer

- Det var helt feil tidspunkt å markedsføre den på. Den ble regelrett lagt ut for seint, noe vi var innforstått med, men selger ønsket likevel å gi det et forsøk. Planen nå er å kjøre på med visninger mot våren og sommeren, når interessen er større - særlig for sjøeiendommer, forklarte Petter Birkrem i Privatmegleren Ullevål til Børsen i februar.

Han er nå langt mer optimistisk.

- Det merkes definitivt at etterspørselen er langt større nå enn på samme tid i fjor, både for eiendommer langs sjøen, men også på fjellet, noe som er litt uvanlig. Nå er vi klare for å gå ut på ny, sier Birkrem til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer