Ninja (37) blir Norges rikeste kvinne

Ivar Tollefsen ga dattera tidenes forskudd på arv like før jul, ifølge E24.

FRA NORGE TIL SVEITS: Ninja Tollefsen flytter til Lugano i Sveits. Her er Ivar Tollefsen og dattera avbildet i forbindelse med den årlige koggregattaen i Kragerø i fjor. Foto: Geir Olsen / NTB
FRA NORGE TIL SVEITS: Ninja Tollefsen flytter til Lugano i Sveits. Her er Ivar Tollefsen og dattera avbildet i forbindelse med den årlige koggregattaen i Kragerø i fjor. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen overførte verdier anslått til 45 milliarder kroner til sin datter Ninja Tollefsen (37) like før jul.

Det skriver E24, som videre slår fast at milliardærarvingen nå er Norges rikeste kvinne.

- Ninja Tollefsen eier fra slutten av 2022 alle b-aksjene i Fredensborg 1994 AS. Det tilsvarer 90 prosent av kapitalen, opplyser Tollefsens kommunikasjonsdirektør Christian Dreyer i en e-post til Aftenposten/E24.

Børsen har vært i kontakt med Dreyer, som opplyser at selskapet ikke har ytterligere kommentarer.

Tidligere denne uka ble det kjent at Ninja følger etter en lang rekke norske rikinger til Sveits. Med seg i kofferten hadde hun altså tidenes forskudd på arv.

Fredensborg-eier Ivar Tollefsen er ifølge Kapital Norges femte rikeste person med en anslått formue på 51,5 milliarder kroner.

Selskapet kontrollerer Heimstaden, som med 155 000 leiligheter er større enn både Olav Thon, Entra, NPRO og Statsbygg til sammen.

Ifølge E24 beholder Ivar Tollefsen sine roller i Fredensborg-systemet, og fortsetter dermed som styreformann og daglig leder - et ansvar han deler med Nick Tollefsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer