Utelivsgigant advarer om historisk skifte

Nødrop: - Forvitrer

Utelivsgigant med rungende nødrop: - Når folk igjen er klare til å markere seieren over pandemien, vil de ikke finne igjen utelivet som fantes før viruset slo til.

FRYKTER SKREKKSCENARIO: Serveringsbransjen er blant næringene som har blitt hardest rammet under coronapandemien. Utelivsgigant i Oslo tar nå et kraftig oppgjør etter marerittåret. Her fra Torggata i Oslo etter at utelivet åpnet en kort periode i fjor sommer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRYKTER SKREKKSCENARIO: Serveringsbransjen er blant næringene som har blitt hardest rammet under coronapandemien. Utelivsgigant i Oslo tar nå et kraftig oppgjør etter marerittåret. Her fra Torggata i Oslo etter at utelivet åpnet en kort periode i fjor sommer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De siste månedene har vært en knalltøff berg-og-dal-bane. Hver gang vi har sett lys i enden av tunnelen - enten med smittenedgang eller forståelsesfulle politikere - så har vi fått en ny smell, sier administrerende direktør i Noho Norway, Karl-Henning Svendsen, til Børsen.

Selskapet driver noen av Oslos største og mest kjente restauranter og barer, blant annet Kulturhuset på Youngstorget. Nå har regnskapets time kommet.

Bak kulissene har Svendsen samlet sine permitterte ansatte - riktignok til virtuelt møte - for å sammenfatte et skriv der det «tapte året 2020» oppsummeres.

Innholdet er forsiktig sagt lite oppløftende lesning.

- Serveringsbransjen ligger med brukket rygg. Når folk igjen er klare til å markere seieren over pandemien ved å treffe venner på sosiale møtesteder med mat og drikke, vil de ikke finne igjen det utelivet som fantes før viruset slo til, advarer Svendsen og hans kolleger.

Hatt forbud

Det kommer vi tilbake til. For tolv måneder med coronapandemi har slått brutalt ut.

Siden mars i fjor har særlig serveringsbransjen stått i en vedvarende krise. Drift har foregått under særdeles skjerpede smittevernkrav. I hovedstaden har aktørene stort sett hatt forbud om å drive næring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.