72 nærbutikker slår alarm:

Nødrop fra distriktet: - Tærer på

Nærbutikker i hele Sør-Norge sliter som følge av galopperende strømpriser. Nå slår de alarm om framtida for «limet» i samfunnet.

BEKYMRET: Kjøpmann Otto André Nordby driver den eneste butikken på øya Fedje. Han er bekymret for situasjonen. Foto: Privat
BEKYMRET: Kjøpmann Otto André Nordby driver den eneste butikken på øya Fedje. Han er bekymret for situasjonen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Børsen): - Nå taper vi penger hver måned. Men vi må ha butikk på Fedje, ellers er det ikke noe samfunn her ute. Så enkelt er det, sier kjøpmann Otto André Nordby.

Han driver den eneste dagligvarebutikken på øya Fedje, nord for Bergen. Butikken hans fyller flere funksjoner i det lille øysamfunnet. De utleverer resepter, har post i butikk, og kjører varer ut til eldre. Da kan andre oppgaver også dukke opp, forteller Nordby, som nylig hjalp en innbygger med å skifte batteri på røykvarsleren.

- Vi er like oppgitt som alle andre nærbutikker. Vi opplever mer enn en tredobling i strømutgiftene våre. Fra 20 000 kroner i måneden til 65 000 kroner de to siste månedene. Så det tærer på, det er helt klart. Nå blir det spennende å se når varetellingen er gjennomført og status for året er gjort opp, sier Nordby.

- Uhåndterlige regninger

«NØDROP frå nærbutikkar» var emnefeltet på e-posten som mandag morgen ble sendt til samtlige av Stortingets representanter.

Totalt 72 nærbutikker i bygdesamfunn i Sør-Norge har signert nødropet, som krever at politikerne tar styring på strømprisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer