#reddroger

Nødrop fra Oslo sentrum: - Det har gått til helvete

Samtidig blomstrer handelen utenfor bykjernen.

TOMME GATER: Egertorget i Karl Johans gate vrimler vanligvis med folk i førjulstida. Nå slår handelsnæringen i Oslo sentrum alarm. Foto: Nina Hansen
TOMME GATER: Egertorget i Karl Johans gate vrimler vanligvis med folk i førjulstida. Nå slår handelsnæringen i Oslo sentrum alarm. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert

Tallenes tale er klokkeklar. Den norske handelsnæringen generelt har opplevd en voldsom oppgang i 2020.

Det illustreres også godt av de tilbakemeldingene Børsen har fått fra en rekke små og store kjøpesentre.

Sæter-senteret på Nordstrand i Oslo har hatt en omsetningsvekst på hele 23,3 prosent i 2020, forteller daglig leder Hans M. Haram.

CC Vest på Lilleaker har solgt for 12,4 prosent mer enn fjoråret, ifølge senterleder Celine Waldjac.

Pauline Johansen, leder for Manglerud senter og Oppsal senter, melder om vekst på henholdsvis 12,1 og 18 prosent i november.

Og ved Vinterbro senter i Ås kommune har de i 2020 hatt en salgsoppgang på 20 prosent, opplyser senterleder Elisabeth Lohk.

- Hjemmekontor har muligens gjort at flere har tatt turen til Vinterbro eller kjøpesenter utenfor store byer hvor kontorene ofte ligger, og vi hører også at vi har fått mange nye kunder, sier Lohk.

Det er mye som tyder på at Lohk har rett i at folk har nedprioritert Oslo sentrum, for da coronapandemien veltet inn over Norge mistet Oslo sentrum på kort tid 60 prosent av de tilreisende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.