Nødrop: - Veldig, veldig vanskelig

Økonomiprofessor Larry Summers er å regne som en levende legende. Nå langer han ut mot Fed og advarer om økt risiko for resesjon.

VARSKO: Tidligere finansminister og Obama-rådgiver Larry Summers leverer dyster prognose. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB
VARSKO: Tidligere finansminister og Obama-rådgiver Larry Summers leverer dyster prognose. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Det er en dyster prognose han kommer med, den tidligere finansministeren og nære rådgiveren for president Barack Obama.

Økonomiprofessor og Bloomberg-kommentator Larry Summers ser tydelige tegn på økt fare for resesjon, og han stiller alvorlige spørsmål ved om sentralbanken Fed er i stand til å møte utfordringene.

Resesjonsalarmen utløses av en rekke svake økonomiske nøkkeltall, kombinert med at Fed nærmer seg slutten på en serie med renteøkninger.

Klare råd

- Det er rimelig åpenbart at vi nærmer oss slutten på en serie med innstrammende renteøkninger. Og om det skal komme et nytt knepp, tror jeg de gjør lurt i å vente i det lengste med å ta beslutningen, sier Summers til Bloomberg TV.

Neste renteavgjørelse fra Fed kommer 3. mai.

  • Fredag rapporterte det amerikanske arbeidsdepartementet at det ble skapt 236 000 nye jobber i mars, samtidig som ledigheten falt til historisk lave 3,5 prosent.
  • På den annen side viser innkjøpssjefindeksen at det kan ligge an til en større nedgang i aktiviteten enn tidligere anslått.
  • Andre nøkkeltall fra uka som gikk viser en nedgang i antall ledige stillinger og en mulig stigende trend i jobbsøkertallene.

- Risikoen for resesjon er i øyeblikket økende. Og Fed har veldig, veldig vanskelige beslutninger foran seg, med betydelig tosidig risiko, sier Harvard-professoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer