Byrådsleder Raymond Johansen:

- Nødropet gjelder i høyeste grad

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo sier til Børsen at hans nødrop om arbeidsledighet og konkursfare i Oslo gjelder fremdeles i aller høyeste grad.

NØDROP: Byrådsleder Raymond Johansen sier at nødropet gjelder fremdeles. Foto: Lise Åserud / NTB
NØDROP: Byrådsleder Raymond Johansen sier at nødropet gjelder fremdeles. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Omkring 194 000 personer er registrert som helt arbeidsledige, delvis arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav. 36 000 av dem er registrert i Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen sier til Børsen at hans nødrop gjelder fortsatt.

- Jeg er glad for at permitteringsordningene er utvidet til fram mot sommeren. Det tror jeg betyr mye for den tryggheten som en del føler. Men det er klart at kompensasjonsordningene, som en del av virksomhetene i Oslo har, kommer vi til å ta opp med regjeringen hele tida, for å sørge for en større grad av trygghet. Arbeidsledighetstallene er store, og konkursfaren er veldig, veldig stor i mange bransjer her i byen.

- Gjelder nødropet ditt fortsatt?

- Nødropet gjelder i aller høyeste grad. Jeg håper at vi har gode pakker etter hvert mot Oslo, sier Johansen til Børsen.

Johansen har lenge etterlyst kompensasjonsordninger som treffer dem som er hardest rammet i Oslo, særlig i reiselivs- og utelivsbransjen, samt sikrer at konkursutsatte bedrifter overlever.

Mot sommeren

Denne uka har regjeringen foreslått å forlenge permitteringsperioden og retten til dagpenger til 1. juli, forlenge den forhøyede dagpengesatsen for permitterte og arbeidsledige til 1. juli, samt forlenge maksperioden på dagpenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.