Tiltakstrøtthet blant unge bergensere:

- Noen bryr seg ikke

Smitten har steget rett til værs i Bergen i løpet av sommeren, og det siste døgnet er 70 nye tilfeller registrert. Enkelte unge har nok glemt pandemien, mener utelivsaktør, som nå frykter fadderuka.

STUDENTENE KOMMER: Bareier Tom Greni ruster opp før fadderperioden begynner, i et Bergen med økende smitte. Video: Magnus Paus. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Når de siste solstrålene forsvinner bak bergensfjellene, starter arbeidsdagen for skjenkekontrollens utsendte. I løpet av pandemien har det blitt en stadig lengre liste med krav til serveringsbransjen - seinest på fredag, da kommunen nok en gang så seg nødt til å stramme inn på grunn av en ny smittebølge.

- Alle gjør så godt de kan, men ting kan alltid skje, spesielt når det er nytt, så det er viktig at vi får kommet dit og snakket med de og passet på at alt er under kontroll.

Av hensyn til jobben, ønsker kontrollørene å holdes anonyme.

Et av tiltakene kommunen har innført, er at musikken på utestedene skal holdes på et lavt nivå, for å hindre dansing og at folk står tett for å snakke. Det er også innført munnbindkrav når gjestene ikke sitter ved bordet. På et av stedene Dagbladet ble med lørdag kveld, var det imidlertid både høy musikk og gjester som gikk rundt i lokalet uten munnbind.

- Når vi går igjennom dette i morgen, er det et tiltak vi må diskutere med dette stedet, sier leder av kontor for skjenkesaker, Terje Gjertsen, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer