Lukoil:

Nok en styreleder døde brått

I fjor døde styrelederen i Russlands nest største oljeselskap brått. Nå er også stedfortrederen hans død.

NYTT DØDSFALL: Lukoil er Russlands nest største selskap etter Gazprom og er i motsetning til sistnevnte privateid. I løpet av et drøyt år har selskapets to styreledere gått bort. Foto: Reuters / NTB
NYTT DØDSFALL: Lukoil er Russlands nest største selskap etter Gazprom og er i motsetning til sistnevnte privateid. I løpet av et drøyt år har selskapets to styreledere gått bort. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert

I mars i fjor gikk styret i den russiske oljegiganten Lukoil ut og fordømte krigen i Ukraina. Et halvt år seinere ble selskapets styreleder, Ravil Maganov, funnet død etter å ha falt fra et sykehus-vindu i Moskva.

Bare 14 måneder seinere kommer det fram at Maganovs stedfortreder, styreleder Vladimir Ivanovich Nekrasov (66), er død. Det melder Reuters og CNN.

- Det er med dyp sorg at vi kunngjør den plutselige bortgangen til Vladimir Ivanovich Nekrasov. Ifølge den foreløpige konklusjonen fra leger, skyldes dødsfallet akutt hjertesvikt, skriver Lukoil i en offentlig uttalelse.

- Tragisk

Nekrasov har nær 50 års arbeidserfaring fra olje- og gassindustrien. Han hadde også hatt en rekke prominente stillinger i Lukoil, blant annet som visepresident og rådgiver for selskapet.

Lukoil er Russlands nest største selskap etter Gazprom og er i motsetning til sistnevnte privateid. Styret vekket som nevnt oppsikt da de i fjor gikk hardt ut mot Russlands krig i Ukraina.

- Styret i Lukoil uttrykker herved stor bekymring for de tragiske hendelsene i Ukraina og ber om en snarlig slutt på den væpnede konflikten. Vi har den største sympatien for alle ofrene som er rammet av denne tragedien og støtter en umiddelbar våpenhvile, skrev styret i en uttalelse 3. mars, ei drøy uke etter invasjonskrigens utbrudd.

Spesielle omstendigheter

En rekke russiske forretningsmenn og oligarker, hovedsakelig med tilknytning til olje- og gassindustrien, har dødd brått under spesielle omstendigheter i kjølvannet av Ukraina-krigen.

Tross voldsomme spekulasjoner, er det foreløpig ikke dokumentert noen direkte statlig involvering i noen av samfunnstopp-dødsfallene som har skjedd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer