- Nok et mageplask

Regjeringens energikommisjon slår fast at det haster å få fart på kraftproduksjonen i Norge. Rødt freser mot konklusjonen til utvalget. - Ingenting som får ned strømprisene, sier Sofie Marhaug til Dagbladet.

NYE KOSTER: Energikommisjonen legger fram sin anbefaling i dag. Foto: Lise Åserud / NTB
NYE KOSTER: Energikommisjonen legger fram sin anbefaling i dag. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO SENTRUM (Dagbladet): Energikommisjonen legger i dag fram sin anbefaling som lyder «mer av alt - raskere».

Konklusjonen til kommisjonen er at myndighetene må få opp farten i energiproduksjonen, for å unngå kraftunderskudd i Norge innen få år. Dagbladet har tidligere presentert mesteparten av innholdet i rapporten før den ble kjent for offentligheten.

- Det store budskapet vårt er at det er behov for et taktskifte, sier Lars Sørgaard på pressekonferansen i dag.

Fra scenen sier bergensprofessoren videre at tre overordnede tiltak må iverksettes:

- Vi må være flinkere til å spare på kraften, vi må bygge ut mer kraft, og få på plass bedre nettkapasitet, sier Sørgard.

Spagaten

Kommisjonen på 15 medlemmer ble satt ned av regjeringen i 2022 for å kartlegge energibehovene og foreslå økt energiproduksjon. På flere punkter er de uenige om hvordan energikrisen bør løses.

- Dette er en situasjonsforståelse regjeringen deler. Vi vil nå jobbe raskt for å vurdere tiltakene kommisjonen har foreslått. Vi er allerede godt i gang med flere av de tilrådde tiltakene, både når det gjelder forsyningssikkerhet og bedre lokal forankring av vindkraft på land, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) i en pressemelding onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer