- Nok et mageplask

Regjeringens energikommisjon slår fast at det haster å få fart på kraftproduksjonen i Norge. Rødt freser mot konklusjonen til utvalget. - Ingenting som får ned strømprisene, sier Sofie Marhaug til Dagbladet.

NYE KOSTER: Energikommisjonen legger fram sin anbefaling i dag. Foto: Lise Åserud / NTB
NYE KOSTER: Energikommisjonen legger fram sin anbefaling i dag. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO SENTRUM (Dagbladet): Energikommisjonen legger i dag fram sin anbefaling som lyder «mer av alt - raskere».

Konklusjonen til kommisjonen er at myndighetene må få opp farten i energiproduksjonen, for å unngå kraftunderskudd i Norge innen få år. Dagbladet har tidligere presentert mesteparten av innholdet i rapporten før den ble kjent for offentligheten.

- Det store budskapet vårt er at det er behov for et taktskifte, sier Lars Sørgaard på pressekonferansen i dag.

Fra scenen sier bergensprofessoren videre at tre overordnede tiltak må iverksettes:

- Vi må være flinkere til å spare på kraften, vi må bygge ut mer kraft, og få på plass bedre nettkapasitet, sier Sørgard.

Spagaten

Kommisjonen på 15 medlemmer ble satt ned av regjeringen i 2022 for å kartlegge energibehovene og foreslå økt energiproduksjon. På flere punkter er de uenige om hvordan energikrisen bør løses.

- Dette er en situasjonsforståelse regjeringen deler. Vi vil nå jobbe raskt for å vurdere tiltakene kommisjonen har foreslått. Vi er allerede godt i gang med flere av de tilrådde tiltakene, både når det gjelder forsyningssikkerhet og bedre lokal forankring av vindkraft på land, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) i en pressemelding onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.