Nordea med milliardoppkjøp

Nordea kjøper alle aksjer i SG Finans AS for mer enn 5,7 milliarder kroner.

PUNGER UT: Nordea blar opp milliardbeløp for alle aksjene i SG Finans. Foto: Bob Strong / Reuters / NTB Scanpix
PUNGER UT: Nordea blar opp milliardbeløp for alle aksjene i SG Finans. Foto: Bob Strong / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Nordea har inngått en avtale med Société Générale om å kjøpe alle aksjer i SG Finans AS, skriver Nordea i en pressemelding.

Planen er å slå virksomheten sammen med Nordeas nordiske finansieringsselskap Nordea Finance. SG Finans er et datterselskap av Société Générale og tilbyr løsninger innenfor finansiering av utstyr og factoring.

SG Finans har 360 medarbeidere med hovedsete i Norge og virksomhet i Norge, Danmark og Sverige.

– Vi er glade for å kunne offentliggjøre denne handelen. SG Finans driver en vellykket virksomhet med veldig fornøyde kunder i tre av de fire hjemmemarkedene våre. Dette oppkjøpet styrker evnen vår til å gi råd og hjelp til små og mellomstore bedrifter i forbindelse med deres finansielle behov, sier Frank Vang-Jensen, konsernsjef i Nordea.

Den avtalte kjøpsprisen for SG Finans utgjør 575 millioner euro, mer enn 5,7 milliarder kroner.

- Norge er et vekstmarked for Nordea, og vi har som målsetning å ta markedsandeler. Dette gjør vi hver dag i knalltøff konkurranse med de andre bankene, men også gjennom eksempelvis oppkjøpet av Gjensidige Bank som ble gjennomført tidligere i år. Nå ønsker vi SG Finans velkommen, det vil gjøre oss godt rustet til videre vekst, sier Snorre Storset, administrerende direktør for Nordea Norge.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer