Nordea med milliardoppkjøp

Nordea kjøper alle aksjer i SG Finans AS for mer enn 5,7 milliarder kroner.

PUNGER UT: Nordea blar opp milliardbeløp for alle aksjene i SG Finans. Foto: Bob Strong / Reuters / NTB Scanpix
PUNGER UT: Nordea blar opp milliardbeløp for alle aksjene i SG Finans. Foto: Bob Strong / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Nordea har inngått en avtale med Société Générale om å kjøpe alle aksjer i SG Finans AS, skriver Nordea i en pressemelding.

Planen er å slå virksomheten sammen med Nordeas nordiske finansieringsselskap Nordea Finance. SG Finans er et datterselskap av Société Générale og tilbyr løsninger innenfor finansiering av utstyr og factoring.

SG Finans har 360 medarbeidere med hovedsete i Norge og virksomhet i Norge, Danmark og Sverige.

– Vi er glade for å kunne offentliggjøre denne handelen. SG Finans driver en vellykket virksomhet med veldig fornøyde kunder i tre av de fire hjemmemarkedene våre. Dette oppkjøpet styrker evnen vår til å gi råd og hjelp til små og mellomstore bedrifter i forbindelse med deres finansielle behov, sier Frank Vang-Jensen, konsernsjef i Nordea.

Den avtalte kjøpsprisen for SG Finans utgjør 575 millioner euro, mer enn 5,7 milliarder kroner.

- Norge er et vekstmarked for Nordea, og vi har som målsetning å ta markedsandeler. Dette gjør vi hver dag i knalltøff konkurranse med de andre bankene, men også gjennom eksempelvis oppkjøpet av Gjensidige Bank som ble gjennomført tidligere i år. Nå ønsker vi SG Finans velkommen, det vil gjøre oss godt rustet til videre vekst, sier Snorre Storset, administrerende direktør for Nordea Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer