Derya Incedursun

Nordea-profilen var fattig: - Skamfullt

Køen utenfor Fattighuset har blitt lang i år. Forbrukerøkonomen i Nordea fortviler over at stadig flere barn opplever fattigdom - som hun selv gjorde.

ÅPEN OM FATTIGDOM: Det tok Derya Incedursun mange år å åpne om oppveksten som fattig. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
ÅPEN OM FATTIGDOM: Det tok Derya Incedursun mange år å åpne om oppveksten som fattig. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert

I lokalene til Nordea på Majorstua er det pyntet med et stort juletre i blått og hvitt. Nede i lobbyen durer julemusikken jevnt over to frittstående høyttalere. Selv skulle forbrukerøkonom Derya Incedursun (36) gjerne pyntet Nordeas juletre selv - hun elsker jul.

- Mitt var oppe i midten av november, stråler hun.

- Det er jo ikke lov?

- Nei, jeg vet, bryter hun ut i latter.

Sånn har det ikke alltid vært. Som barn var høytida preget av skam.

- Vi måtte prioritere mellom gaver og mat. Mamma sa at hun skulle sørge for at barna aldri la seg sultne, og det gjorde vi heller ikke. Hun prioriterte at vi skulle ha nok mat, så da ble det ikke gaver, forteller hun.

- Jeg kunne være «syk» første skoledag etter juleferien. Jeg kunne ikke fortelle hva jeg hadde fått til jul, jeg hadde jo ikke fått noe.

Drømte om barbiedukker

For 28 år siden mistet hun faren - brått og uforventet. Moren på 38 år sto igjen med fire barn, sju år etter ankomsten fra Tyrkia til Norge. Det var ingen familie å lene seg på, og selv etter å ha jobbet hardt for å lære seg språket og skaffe seg en jobb, strakk ikke pengene til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer