Nordic Choice har permittert 3000 ansatte

- Bransjen er i en bekmørk krise.

MASSEPERMITTERING: Petter Stordalens hotellkjede tar corona-grep og permitterer 3000 ansatte. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
MASSEPERMITTERING: Petter Stordalens hotellkjede tar corona-grep og permitterer 3000 ansatte. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordic Choice har fra tidligere varslet at hotellkjeden risikerte å permittere flere hundre ansatte i møte med coronautbruddet.

Nå bekrefter selskapet til Børsen at 3000 ansatte i Norden er permittert.

- Vi har totalt måtte permittere 3000 i Norden. Situasjonen er prekær, og vi ser ingen annen utvei enn å permittere når vi nå ikke har et inntektsgrunnlag lenger. Bransjen er i en bekmørk krise, og vi har ikke ennå sett hvor ille dette kommer til å bli. Derfor tar vi nå alle mulige grep for å berge så mange arbeidsplasser som mulig for framtida, sier konserndirektør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, til Børsen.

Det var E24 som først omtalte saken.

Hotellkjeden har totalt 17 000 ansatte i Norden. For en uke siden opplyste Silseth at de hadde varslet sine medarbeidere om muligheten for det som nå har blitt en realitet. Samtidig ble det informert om at bestillingsraten hadde sunket med 50 prosent.

- Noen av våre hoteller har i dag varslet sine ansatte om at det kan bli permitteringer. Ingen er ennå permittert, men om situasjonen ikke snur vil vi dessverre måtte gå til det skrittet. Og omfanget kan bli flere hundre som berøres, sa Silseth til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer