Norske skiturister i Alpene

Nordmann anmeldt i Østerrike

Oppholdt seg ulovlig i skiparadis.

SKIPARADIS: En nordmann er anmeldt i Østerrike etter at han oppholdt seg ulovlig i skiparadiset St. Anton am Arlberg. Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, sier dette kan medføre smitterisiko. Programleder: Bjørge Dahle Johansen. Foto: Foto: Mark Large / Daily Mail / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag gjennomførte politiet i Tirol en stor razzia i skistedet St. Anton am Arlberg og omegn. Formålet var å avsløre utlendinger som har lurt seg inn nedstengte Østerrike under dekke av å skulle jobbe, men som egentlig er der for å feste og stå på ski.

Stor-razzia

- Som følge av kontroll av 44 overnattingssteder og 133 personer ble 96 anmeldelser inngitt og 29 forelegg utferdiget. Videre ble karantene og PCR (corona)-test pålagt. Blant andre ble briter, dansker, svensker, rumenere, tyskere, australiere, irer og polakker kontrollert og anmeldt, skriver politiet i en pressemelding.

Delstatspolitiet bekrefter overfor Dagbladet at en nordmann er blant de anmeldte.

- Det er inngitt en anmeldelse mot en norsk statsborger som er på frifot, opplyser Tirol-politiets pressetalsmann Christian Viehweider.

Viehweider understreker at han ikke vet nøyaktig hvilken lovbestemmelse nordmannen er anmeldt for å ha brutt.

- Det ble ikke bare inngitt anmeldelser for brudd på coronalovgivningen. men også for brudd på meldeplikten og oppholdsbetingelsene, sier han.

Hvor nordmannen befinner seg nå, er ukjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer