Nordmenn avbestiller: - Kalde føtter

Svak krone, prisøkninger og bekymring for egen økonomi. Dette utgjør en giftig cocktail for sommerferieplanene.

DYR FERIE: Den svake krona får mange til å droppe utenlandsturen til sommeren, viser en fersk undersøkelse. Foto: Gunnar Lier / NTB
DYR FERIE: Den svake krona får mange til å droppe utenlandsturen til sommeren, viser en fersk undersøkelse. Foto: Gunnar Lier / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten halvparten av de spurte svarer i en undersøkelse at endringene i økonomien påvirker ferieplanene. En tredel av disse dropper utenlandsturen.

I undersøkelsen, som er gjort av Respons Analyse på vegne av Fremtind, opplyser 47 prosent at endring i økonomien påvirker ferieplaner for sommeren. Halvparten av disse velger et lavere feriebudsjett.

36 prosent av dem dropper utenlandsreisen.

- Ikke råd likevel

Flere kunder tar kontakt fordi de ønsker å avbestille ferien sin, opplyser forsikringsselskapet. Årsaken til avbestillingene er kombinasjonen av svak krone, prisøkninger og bekymring for egen økonomi.

- Nå får vi meldt flere saker fra kunder som har fått kalde føtter og ønsker å avbestille sommerferien sin. De innser at de ikke har råd til å reise likevel. Vi ser en klar økning av henvendelser etter at stadig flere medier advarte mot svak krone og rekorddyr utenlandsferie, sier kommunikasjonssjef Anette Grønby Rein i Fremtind, forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB.

Med mindre avbestillingen skjer som følge av akutt og uventet alvorlig sykdom, ulykke eller skade, gjelder ikke reiseforsikringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer