Nordmenn reiser som aldri før

Svak krone svekker ikke nordmenns reiselyst.

REISEREKORD: Nordmenn dro på rekordmange reiser i 2. kvartal. Gran Canaria, på bildet, er et av nordmenns favorittreisemål. Foto: REUTERS / Borja Suarez / NTB
REISEREKORD: Nordmenn dro på rekordmange reiser i 2. kvartal. Gran Canaria, på bildet, er et av nordmenns favorittreisemål. Foto: REUTERS / Borja Suarez / NTB Vis mer
Publisert

Nordmenn dro på 7,7 millioner reiser i løpet av 2. kvartal. Det er det høyeste antall reiser som er målt i reiseundersøkelsen for et 2. kvartal, ifølge SSB.

- Svak krone, prisvekst og høyere rentenivå ser ikke ut til å ha lagt noen demper på nordmenns reiselyst i årets 2. kvartal, sier seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå ( SSB ) SSB Kristin Aasestad.

Tall fra reiseundersøkelsen viser at 5,7 millioner av reisene var i eget land, mens 2 millioner reiser til utlandet i løpet av april, mai og juni i år. Tallene er de høyeste som er målt for et 2. kvartal i undersøkelsen, og det er økningen i Norges-reiser som bidrar mest til veksten.

Tallene viser også at utgiftene ved reise økte. I 2. kvartal brukte nordmenn 47 milliarder kroner, en økning på 4,7 milliarder kroner fra samme kvartal i fjor.

Aasestad sier veksten bør sees i lys av den høye prisveksten både hjemme og ute.

- Det er verdt å merke seg at mens antall reiser økte med 2,3 prosent, økte utgiftene til reiser med 11,2 prosent fra 2. kvartal i fjor til år, sier Aasestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer