Nordmenns ferieplaner: - Ekstrem situasjon

- Dette er enda mer dramatisk enn tidligere tall, og viser hvor ekstrem situasjonen er.

DYPT BEKYMRET: NHO er dypt bekymret over funnene i Børsen og Dagbladets undersøkelse. Bare fire av 100 har planer om hotell- eller pensjonatovernatting i sommer, mens hele tre av ti blir hjemme. Mange planlegger en sommer på campingplass, her illustrert ved Ekeberg Camping i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DYPT BEKYMRET: NHO er dypt bekymret over funnene i Børsen og Dagbladets undersøkelse. Bare fire av 100 har planer om hotell- eller pensjonatovernatting i sommer, mens hele tre av ti blir hjemme. Mange planlegger en sommer på campingplass, her illustrert ved Ekeberg Camping i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Nordmenns sommerplaner avdekker en brutal sannhet for en allerede hardt presset hotellbransje:

Bare fire av 100 har planer om å ta noen netter på hotell eller pensjonat i sommerferien, ifølge en undersøkelse Ipsos har utført for Børsen og Dagbladet.

- Disse tallene er enda mer dramatiske enn det vi har sett tidligere i vår. Det viser bare igjen hvor ekstrem situasjonen fortsetter å være for reiselivet, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv til Børsen.

Tre av ti blir hjemme

Nordmenn har et variert program på trappene for sommerferien, ifølge svarene som Ipsos fikk i ringerunden til over 900 tilfeldig utvalgte personer.

Hele tre av ti sier at de rett og slett skal være hjemme. En av seks drar på hytta og en like stor andel planlegger tur i fjellet med telt eller fra hytte til hytte.

Flere svar var mulig i undersøkelsen, noe som fanger opp kombinasjoner som for eksempel «være to uker hjemme og ei uke hos svigermor».

En av ti skal besøke slekt eller venner i Norge, mens litt flere (12 prosent) vil feriere i bobil, båt eller med campingvogn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer