Norsk sokkel:

Norge advarte

Mandag sendte Petroleumstilsynet ut en advarsel etter flere mistenkelige observasjoner ved norske offshore-anlegg. Operatøren for rørledningene på norsk sokkel sier de nå følger situasjonen tett.

NORSK SOKKEL: Grafikken viser rørledningene utenfor Norge. De røde linjene er gassrørledninger. Grafikk: Norsk Petroleum
NORSK SOKKEL: Grafikken viser rørledningene utenfor Norge. De røde linjene er gassrørledninger. Grafikk: Norsk Petroleum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det lekker gass fra rørledningene Nord Stream 1 og 2, som går mellom Russland og Tyskland via Østersjøen, utenfor den danske øya Bornholm.

Danske myndigheter opplyser tirsdag ettermiddag at det er et stort hull i ledningene, at det kommer mye gass ut, og at det utgjør en stor sikkerhetsrisiko å nærme seg området.

De utelukker heller ikke at lekkasjene kan være en bevisst handling.

Sverige har satt krisestab for å samordne håndteringen etter gasslekkasjene i Østersjøen. Flere danske medier melder at danske myndigheter har gjort det samme.

Tidligere i september ble det kjent at uidentifiserte droner er observert ved flere oljeplattformer i Nordsjøen, og at Equinor har meldt inn droneaktiviteten til politiet.

Mandag kom derfor Petroleumstilsynet med en melding om at de nå oppfordrer til økt årvåkenhet.

- Petroleumstilsynet oppfordrer til økt årvåkenhet fra alle operatører og redere på norsk sokkel og minner om at observasjoner varsles og meldes til oss, skriver de i meldingen.

- Ekstra årvåkenhet

Om det nå vil bli innført ekstra sikkerhetstiltak rundt de norske gassrørledningene, vil ikke Equinor si noe om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer