Norge innfører nye sanksjoner mot Russland

Det varsler Utenriksdepartementet mandag.

NYTT GREP: Utenriksminister Anniken Huitfeldt står i spissen for sanksjonene mot Russland. Foto: Hannah McKay/Pool Photo via AP/NTB
NYTT GREP: Utenriksminister Anniken Huitfeldt står i spissen for sanksjonene mot Russland. Foto: Hannah McKay/Pool Photo via AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De nye sanksjonene retter seg mot president Vladimir Putin og det russiske regimet, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding.

- Sanksjonspakken har som mål å styrke de eksisterende sanksjonene og å slå ned på omgåelsen av dem. Det er viktig, for det haster med å bremse pengestrømmer som Russland bruker til å finansiere den brutale angrepskrigen, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i meldingen.

De nye sanksjonene samsvarer stort sett med tiltakene i EUs ellevte sanksjonspakke, skriver UD.

- Sanksjonene blir stadig mer omfattende og er en sterk og tydelig europeisk reaksjon på Russlands brutale angrepskrig i Ukraina. Mulighetene for å drive handel med Russland blir stadig mer begrenset og innebærer en høy risiko, sier Huitfeldt i meldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer