Norge snur

Hjørnesteinsbedriften Kimek i Sør-Varanger får likevel lov til å gjøre ferdig reparasjonen av et russisk skip.

FÅR DISPENSASJON: Direktør i Kimek, Greger Mannsverk, mener godkjennelsen fra UD har tatt for lang tid. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
FÅR DISPENSASJON: Direktør i Kimek, Greger Mannsverk, mener godkjennelsen fra UD har tatt for lang tid. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verftet Kimek i Sør-Varanger får lov til å gjøre ferdig reparasjonen av et russisk skip. Det betyr at de ikke må si opp flere ansatte nå.

- Utenriksdepartementet har i dag sendt et brev til Kimek om saken, hvor det gis dispensasjon for å gjennomføre arbeid på et skip. Av hensyn til taushetsplikten kan vi ikke gi mer informasjon om saken, sier Henrik Hoel, talsperson i UD til NTB.

- Holdt som gissel

Det var Sør-Varanger Avis som først omtalte at verftet får dispensasjon fra sanksjonene mot Russland. Avgjørelsen er tatt av embetsverket i departementet, opplyser Hoel til NTB.

Direktør Greger Mannsverk ved Kimek synes de tre månedene det tok å få godkjenningen fra UD var for lang tid.

- Båten skulle ha vært ute for to og en halv måned siden. Båten har blitt holdt som gissel, sier han til Sør-Varanger Avis.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Sør-Varanger, Guro Brandshaug, skriver på Facebook at hun er lettet og glad over avgjørelsen.

- Det er en god nyhet for hele Sør-Varanger, skriver hun.

- Alvorlig

Børsen har tidligere skrevet om hjørnesteinsbedriften i Kirkenes som ble hardt rammet av at regjeringa i mai sendte ut en påminnelse om sanksjonene mot Russland, og at de som bryter dem kan få en straff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.