Norge taus på Kina-messe

Fredag deltok Norge på åpningen av Kinas handelsmesse China International Import Expo (CIIE), hvor både Kina-president Xi Jinping og Belarus-president Aljaksandr Lukasjenka talte. Selv var Norge invitert av Kina til å være til stede på skjermen, ikke til å tale eller holde innlegg.

TAUS: Her er statssekretær Halvard Ingebrigtsen (Ap) ved Nærings- og fiskeridepartementet avbildet mens han følger åpningsseremonien til handelsmessen China International Import Expo via skjerm. Foto: Zhu Xingxin / China Daily / China International Import Expo
TAUS: Her er statssekretær Halvard Ingebrigtsen (Ap) ved Nærings- og fiskeridepartementet avbildet mens han følger åpningsseremonien til handelsmessen China International Import Expo via skjerm. Foto: Zhu Xingxin / China Daily / China International Import Expo Vis mer
Publisert

Fredag deltok statssekretær Halvard Ingebrigtsen (Ap) i Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) på åpningsseremonien til handelsmessen China International Import Expo (CIIE).

Der kunne han følge Kina-president Xi Jinpings tale og Belarus-president Aljaksandr Lukasjenkas innlegg. Selv var ikke Ingebrigtsen invitert til å holde et innlegg eller liknende, bare til å vises på skjermen.

«Statssekretær Ingebrigtsen var til stede digitalt på den offisielle åpningsseremonien til China International Import Expo (CIIE) 4. november. Selve arrangement pågår 5.-11. november hvert år i Shanghai. President Xi Jinping sto selv for den offisielle åpningen dagen før selve utstillingen startet», bekrefter fungerende kommunikasjonssjef Camilla Bredde Pettersen til Dagbladet og fortsetter:

«Norge har deltatt på politisk nivå i dette arrangementet hvert år siden starten i 2018, på invitasjon fra Kinas Ministry of Commerce. CIIE er en av de største messene i Kina og har høy oppmerksomhet. Norske bedrifter viser til CIIE som et viktig møtested for å treffe kunder og nå ut til det kinesiske markedet med varene sine».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer