Rike utflyttere:

Norge vender rike utflyttere ryggen

Hver andre nordmann har lite sympati for bedriftseiere som flytter unna skatten.

RIKINGBY: Lugano i Sveits har tiltrukket seg flere nordmenn den siste tida, blant annet Kjell Inge Røkke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RIKINGBY: Lugano i Sveits har tiltrukket seg flere nordmenn den siste tida, blant annet Kjell Inge Røkke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

En etter en har rike nordmenn bestilt enveisbillett til Sveits de siste månedene. Blant dem er Kjell Inge Røkke, en av Norges aller rikeste, som valgte seg den sørlige perlen Lugano som sitt nye hjem.

Landet er kjent for lav formuesskatt, og det er derfor mange penger å spare for dem som sitter på store verdier.

Aker-toppen har imidlertid ikke oppgitt grunn for flyttingen, og i et brev til medaksjonærene skrev han bare at «det er verken billigst eller har de laveste skattene, men det er til gjengjeld et flott sted med en sentral beliggenhet i Europa».

Det betyr også at staten Norge går glipp av skattepenger. Og det er ikke mange nordmenn som støtter dem som flytter formuene sine utenlands.

Halvparten negative til utflytting

En spørreundersøkelse Børsen har fått gjennomført av InFact viser at hver andre nordmann har sympati i liten eller svært liten grad med bedriftseierne som flytter unna skatten. Omtrent hver fjerde nordmann har svart at de har stor eller svært stor grad av sympati med utflytterne.

Det er dobbelt så mange menn som kvinner som har mye sympati for skatteflyktningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer