Norges dyreste bolig: - Gleder meg

- Etter mange år i leid bolig er jeg veldig glad for at jeg har fått muligheten til å kjøpe denne fantastiske eiendommen.

PENGER SKIFTER HENDER: Nylig ble det kjent at Thor Johan Furuholmen har solgt tidenes dyreste bolig. Kjøperen skal være Jørgen Dahl (bildet), her fotografert i 2000. Foto: NTB Scanpix
PENGER SKIFTER HENDER: Nylig ble det kjent at Thor Johan Furuholmen har solgt tidenes dyreste bolig. Kjøperen skal være Jørgen Dahl (bildet), her fotografert i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helga meldte DN at tidenes dyreste norske enebolig hadde blitt solgt for rundt 250 millioner kroner.

Bolighandelen ble bekreftet overfor Børsen av Nils Nordvik i Nordvik Eiendomsmegling. Han presiserte imidlertid at både kjøper og selger ønsket å ligge lavt når det gjaldt salget av luksusboligen.

Nå sier derimot milliardær Jørgen Dahl til Børsen at det er han som har kapret praktvillaen.

- Det er riktig at jeg har kjøpt denne boligen. Etter mange år i leid bolig er jeg veldig glad for at jeg har fått muligheten til å kjøpe denne fantastiske eiendommen. Utover dette har jeg ingen andre kommentarer enn at jeg gleder meg til å flytte inn, sier Jørgen Dahl til Børsen, via Sissel Eckblad, kommunikasjonssjef i Sector Alarm.

Det var Finansavisen som først meldte at Dahl er kjøperen.

En av Norges rikeste

Dahl har tjent seg søkkrik som gründer og konsernsjef i Sector Alarm. Ifølge Finansavisen etablerte Dahl sistnevnte selskap i 1995 og startet med 50 000 i aksjekapital.

25 år seinere sitter han med en svimlende formue på fem milliarder norske kroner, ifølge Kapital.

Artikkelen fortsetter under:

- Vurderer å flytte utenlands

Det er hedgefondforvalter Thor Johan Furuholmen som fram til nå har eid villaen på Bygdøy. Han bygget boligen, med et bruksareal på 1229 kvadratmeter, i 2007.

Furuholmen har begrunnet salget av boligen med at familien kanskje flytter til utlandet.

- Vi vurderer å flytte utenlands. Det handler om livsstil, og jeg tror det er bra for barna å ha bodd utenlands. Vi har bodd i utlandet før også, uttalte Thor Johan Furuholmen til Finansavisen i helga.

Furuholmen sitter selv på en enorm formue og har ifølge Kapital en nettoformue på 1,3 milliarder kroner. Han er ifølge nettstedet Norges 242. rikeste person, mens Jørgen Dahl ligger på en solid 44.-plass.

KJØPE?: En boligannonse i Sydney har tatt verden med storm den siste tida, og nei, det er ikke det flotte badebassenget som er årsaken. Video: LJ Hooker. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer