Corona i Norge:

Norges exit-strategi

Statsminister Erna Solberg tror at noe vil gå av seg selv, men vil prioritere kunnskap, kompetanse og det grønne skiftet.

ET SKREKKSCENARIO: Dette er statsminister Erna Solbergs tre scenarier rundt håndteringen av coronapandemien. Video: Regjeringen Vis mer
Publisert

Fredag erklærte statsminister Erna Solberg at Norge i beste fall kan avvikle de fleste smitteverntiltakene allerede før sommeren, men at man i verste fall må videreføre mange av tiltakene utover høsten. Nå forteller hun til Børsen hva som blir viktig for henne i Norges exit-strategi.

- Exit-strategien vil være avhengig av hvor vi befinner oss i disse scenarioene. Det er klart at vi vet at det vil bli ganske mye aktivitet i Norge med en gang. Folk har brukt mye mindre penger det siste året, rett og slett fordi det har vært mindre gøy å bruke dem på. Det betyr at det vil være et oppdemmet behov for å gå ut og gjøre de hyggelige tingene, så noe vil gå av seg selv, sier Solberg til Børsen og fortsetter:

- Samtidig ser vi at vi er nødt til å jobbe med kunnskap og kompetanse for vårt konkurranseutsatte næringsliv, og derfor gir vi nå penger til forskning og utvikling, samt tiltak knyttet til det grønne skiftet.

Solberg påpeker at regjeringen allerede i mai 2020 la fram Norges vei ut av krisa. Noen måneder seinere ble Norge rammet av den andre smittebølgen, og befolkningen har siden november vært omfattet av strenge smitteverntiltak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.