Boligpriser Skandinavia:

Norges-grafen forundrer: - Overraskende

Boligprisene styrer mot kjelleren i våre naboland. I Norge fortsetter alle piler oppover: - Litt mystisk.

OPP, OPP, OPP: De siste 20 åra har prisene på bolig i Norge klatret enormt. Særlig under pandemien opplevde både Norge, Sverige og Danmark kraftig prisstigning på eiendom. Nå har utviklingen snudd - med unntak av i Norge. Skjermdump: Eiendom Norge
OPP, OPP, OPP: De siste 20 åra har prisene på bolig i Norge klatret enormt. Særlig under pandemien opplevde både Norge, Sverige og Danmark kraftig prisstigning på eiendom. Nå har utviklingen snudd - med unntak av i Norge. Skjermdump: Eiendom Norge Vis mer
Publisert

Boligprisene på tvers av Skandinavia opplevde en vanvittig vekst under pandemien. Rekordlave renter og et generelt lavt prisnivå, sørget for en voldsom transaksjonsfest i eiendomsmarkedet.

Nå har vinden snudd.

I Sverige faller boligprisene som en stein, mens pilene peker brått nedover i Danmark.

Som følge av høyere renter og galopperende inflasjon, har ekspertene lenge varslet utsikter til kraftig brems. Den prognosen har nå blitt en realitet - med unntak av Norge, som inntil videre trosser alle skrekkprognoser.

- Det kan framstå som litt mystisk. Jeg tror nok de aller fleste med kunnskap om boligmarkedet hadde trodd at vi skulle ha et mye mer moderat boligmarked inn i 2022 enn det vi har hatt hittil, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge, til Børsen.

- Overraskende

Prisutviklingen i mai tok flere eksperter på senga.

- Den sterke prisveksten sist måned er overraskende, sett i lys av høyere renter og høy inflasjon både nasjonalt og globalt, uttalte Lauridsen tidligere denne uka.

Der det meste taler for et prisfall, skiller Norge seg kraftig fra nabolandene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer