Oscar-utdelingen:

Norges Hollywood-luksus koster: - Umusikalsk

Frp reagerer på at Norge bruker flere hundre tusen kroner på å leie et luksushus i Hollywood Hills under Oscar-uka.

HER BOR DE: Norsk filminstitutt har leid denne villaen i Hollywood. Foto: Terje Bendiksby / NTB
HER BOR DE: Norsk filminstitutt har leid denne villaen i Hollywood. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg ble litt provosert da jeg leste om dette. Det er litt umusikalsk når vi nettopp er ferdig med corona, og offentlige penger er blitt brukt til å holde liv i kulturlivet, som i stor grad ligger nede med knekt nakke. Og så er det noen få som er i Hollywood på luksus. Det høres ikke bra ut, sier Frps Sigbjørn Framnes, som sitter i kulturkomiteen på Stortinget, til NTB.

Den gigantiske «norske» luksusvillaen han snakker om, ligger i Hollywood Hills og har spektakulær utsikt over Los Angeles. Den leies i tre dager for 312.000 kroner og brukes som base for å fremme norsk film i USA.

Bakteppet er Oscar-nominasjonene til «Verdens verste menneske» og Æres-Oscaren til Liv Ullmann, og det arrangeres også mottakelser for disse.

Totalt brukes det i underkant av én million kroner på Hollywood-prosjektet, ifølge Norsk filminstitutt. Brorparten av pengene kommer fra statskassen.

Vanlige folk?

Framnes reagerer på signaleffekten dette sender ut, på et tidspunkt når mange sliter med høye strøm- og bensinpriser.

– Jeg registrerer at kulturminister Anette Trettebergstuen synes at dette er strålende, men det er vel litt spørsmål om hvem man definerer som vanlige folk, sier Framnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.