Bø i Vesterålen:

«Norges Monaco»: Raser etter NRK-dokumentar

Nordlands-kommunen skapte ståhei da den vedtok Norges laveste formuesskatt for å tiltrekke seg rikinger.

«SKATTEPARADIS»: Bø i Nordland lokket rikinger til seg ved å fjerne den kommunale delen av formueskatten. Rikingene forsvant like fort som de kom. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«SKATTEPARADIS»: Bø i Nordland lokket rikinger til seg ved å fjerne den kommunale delen av formueskatten. Rikingene forsvant like fort som de kom. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

I 2020 meldte skikongen Bjørn Dæhlie flytting til Bø i Vesterålen - samme år som kommunen hadde vedtatt Norges laveste formuesskatt.

Det var Høyre-ordfører Sture Pedersen som var hjernen bak grepet - som skulle bidra til å gjøre Nordlands-kommunen mer attraktiv å bo i.

Også eiendomsmilliardærer Kjartan Aas, Dag S. Stiansen og Francis Stüchrath endret folkeregistrert adresse for å redusere skatten. Felles for de fire er at de nå bor i Sveits.

Gleden ble nemlig kortvarig for ordføreren, som ikke klarte å holde på milliardærene lenge.

Ordfører: - Føler jeg ble hengt ut

«Norges Monaco» og prosessen rundt skattevedtaket er nå behørig dekket i NRK-dokumentaren «Det norske skatteparadiset». Den faller ikke i god jord hos alle.

- De kunne jo prøvd, på slutten av et elendig program, å gi oss noen lyspunkt. Slått på lyset eller filma på dagtid. Alt er så mørkt at du skulle tro det var Hitchcock som lagde det. Dette var urettferdig mot oss i Bø.

Slik lyder dommen til lokalpolitiker Håkon Ulriksen (H) til NRK - som har sendt dokumentaren. Han var tidligere i uka ute i lokalavisa, Bladet Vesterålen, og freste mot filmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.