SAS-streiken

Norges vilkår ukjent for SAS

SAS-toppsjef Anko van der Werff kjenner ikke Norges krav for å stryke lånet på 1,5 milliarder kroner i bytte mot aksjer.

SAS-STREIKEN: Konsernsjef i SAS, Anko van der Werff, møtte Børsen 5. juli, dagen etter at pilotstreiken var et faktum. Reporter: Jon Even Andersen / Mia Engenes Bratlie Vis mer
Publisert

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) fikk ros for sitt taktiske grep da han, midt under innspurten av meklinga mellom SAS og pilotene, tilbød det kriserammede selskapet 1,5 milliarder kroner.

«Under gitte forutsetninger og på gitte vilkår», tilbød Vestre å slette hele eller deler av Norges coronakriselån på 1,5 milliarder kroner - i bytte mot aksjer.

Den norske staten kan dermed igjen bli eier i SAS, som vi solgte ut de siste restene av i 2018.

- Tillitsfullt samarbeid

Vestre har ikke utdypet hva han mener med «gitte vilkår». Men det overordnede budskapet er tydelig:

- Selskapet er et ektefødt barn av det skandinaviske samarbeidet og den skandinaviske modellen. Et godt og tillitsfullt samarbeid mellom arbeidstaker og arbeidsgiver er vår suksessoppskrift. Dette er like viktig nå som alltid, sa Vestre da han la fram planen tirsdag i forrige uke.

Næringsministeren har også vært tydelig på at Norge ikke ser for seg å bli en langsiktig eier i SAS, og at regjeringen må ha tro på selskapets redningsplan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer