Norgesgruppen med milliardoverskudd

Dagligvaregiganten kan le hele veien til banken.

TJENER FETT: Norgesgruppen har en markedsandel på nær 44 prosent, og eier kjeder som Kiwi, Meny, Spar og Joker. Foto: Lise Åserud / NTB
TJENER FETT: Norgesgruppen har en markedsandel på nær 44 prosent, og eier kjeder som Kiwi, Meny, Spar og Joker. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag offentliggjør NorgesGruppen sin årsrapport. Der kommer det fram at forbruksvaregiganten gikk med et overskudd på 2,9 milliarder i fjor.

Det er en nedgang fra 2021, da årsresultatet var på 3,9 milliarder kroner.

2020 og 2021 var rekordår for dagligvaregigantene, da Norge var nedstengt store deler av året på grunn av corona-pandemien.

Norgesgruppen har butikker som Kiwi, Meny, Spar, Joker og Deli de Luca under sin paraply, og har en markedsandel på nær 44 prosent.

- Vi har aldri opplevd lignende prisøkninger fra leverandørene våre, i tillegg til at vi også fikk økte kostnader i vår del av verdikjede, uttaler konsernsjef Runar Hollevik i en pressemelding.

- Vi har likevel bidratt til å holde prisveksten nede gjennom effektiviseringstiltak, knallharde forhandlinger med leverandørene og videreføring av investeringene i priskutt, fortsetter han.

Driftsinntektene til Norgesgruppen ble på 102,7 milliarder kroner, nesten det samme som i 2021.

«MATBARON»: Slik forholder Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Rema 1000 seg til folk som kaller han en «matbaron» mens prisen på dagligvarer øker. Reporter: Lars Martin Gime / video: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer