Torbjørn Johannson:

NorgesGruppen-topp er død

Torbjørn Johannson ble 73 år gammel.

DØDE PLUTSELIG: Torbjørn Johannson døde brått natt til tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB
DØDE PLUTSELIG: Torbjørn Johannson døde brått natt til tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torbjørn Johannson, som var en nøkkelperson i oppbyggingen av dagligvarekonsernet Norgesgruppen, er død. Han ble 73 år gammel.

Det opplyser Norgesgruppen på sine nettsider. Der kommer det fram at Johannson døde stille og uventet i sitt hjem i Oslo, natt til tirsdag.

- Dette er en svært trist dag for oss alle i Norgesgruppen. Vi har mistet en god venn, kollega og en tydelig leder som mange i Norgesgruppen og ASKO har hatt et nært og godt forhold til, uttaler konsernsjef Runar Hollevik på nettsida.

Konsernets ansatte fikk dødsbudskapet onsdag morgen.

Johannson var aktiv som styreleder for ASKO og en rekke underselskaper fram til han gikk bort. Børsen har vært i kontakt med konserndirektør Stein Rømmerud, som viser til meldingen på NorgesGruppens nettsider.

Utenfor konsernet var han blant annet kjent for sitt engasjement for langrennssporten. Blant annet var han en trofast støttespiller til Therese Johaug (33) gjennom 15 år.

Hennes manager opplyser til VG at hun tar dødsfallet tungt.

- Det var med stort sjokk og uendelig tristhet vi fikk beskjed om at Torbjørn brått gikk bort. Han sto oss veldig nær, han var en omsorgsfull og nær venn for Therese gjennom hele hennes karriere. Dette er et stort sjokk for Therese – som hun tar veldig tungt og som preger henne, sier manager Jørn Ernst til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer