Norske Ryde:

Norsk finte - Sverige freser: - Respektløst!

Elsparkesykkelgiganter måtte kutte kraftig i Oslo. Så trampet norske Ryde inn i Sverige.

FÅR KRITIKK: Nylig måtte elsparkesykkelselskapene redusere antall sykler fra om lag 23 000 til 8000 i Oslo. Norske Ryde er blant dem som har snudd seg rundt og inntatt Sverige - til stor frustrasjon for enkelte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FÅR KRITIKK: Nylig måtte elsparkesykkelselskapene redusere antall sykler fra om lag 23 000 til 8000 i Oslo. Norske Ryde er blant dem som har snudd seg rundt og inntatt Sverige - til stor frustrasjon for enkelte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er respektløst! Vi ser veldig alvorlig på dette, tordner Sofia Stynsberg, leder av teknisk utvalg i Växjö kommune, overfor svenske Aftonbladet.

Forrige uke fikk Sverige uventet besøk av det norske elsparkesykkelselskapet Ryde. Inntoget i Gävle og Växjö har skapt sterke reaksjoner, hvorav sistnevnte kommune mener Ryde tatt seg til rette uten tillatelse.

Stynsberg var derfor en av dem som sperret opp øynene da de grønne elsparkesyklene dukket opp i bybildet på lørdag.

- Det føles som om de benyttet anledningen til å gjøre det på en lørdag, når vi har fri. Det er utspekulert. Jeg synes ikke dette er forenlig med hvordan man skal oppføre seg i samfunnet, fortsetter Stynsberg.

  • Ryde avviser kritikken i denne saken, og påstander om at selskapet har tatt seg ulovlig til rette. Les selskapets svar lenger ned i artikkelen.

Måtte punge ut

Sverige-grepet fra Ryde kommer i kjølvannet av et knusende nederlag for flere elsparkesykkelgiganter i Oslo tingrett tidligere denne måneden. Stridens kjerne var beslutningen om en maksgrense på 8000 elsparkesykler i hovedstaden - fordelt på tolv selskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer