Norsk Industri krever lønnsoppgjør «langt ned på 2-tallet»

Norsk Industris administrerende direktør Stein Lier-Hansen sier han aldri har gått inn i lønnsforhandlinger med så stor usikkerhet som nå.

TØFFE KRAV: Norsk Industris administrerende direktør Stein Lier-Hansen krever et langt med moderat lønnsoppgjør enn motparten gjør.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TØFFE KRAV: Norsk Industris administrerende direktør Stein Lier-Hansen krever et langt med moderat lønnsoppgjør enn motparten gjør. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tirsdag er det offisiell start for årets lønnsoppgjør med kravoverlevering i forhandlingene mellom Fellesforbundet og Norsk Industri.

Det skjer i en situasjon der coronaviruset fortsetter å spre seg både i Norge og i resten av verden, samtidig som både børsene og oljeprisen stuper.

Bildet er betydelig mer negativt nå enn for to–tre måneder siden, konstaterer Norsk Industri-sjef Stein Lier-Hansen. Koronaviruset slår rett inn i industrien, advarer han.

– Vi ser allerede i dag hvordan ulike bedrifter rapporterer til oss at produksjonslinjene deres er i ferd med å stoppe opp. Dermed får de store problemer med likviditeten og med å holde hjulene i gang, sier Lier-Hansen til NTB.

– Det betyr at vi må appellere til Fellesforbundet om at lønnsdannelsen i år må være ekstremt moderat, av hensyn til de problemene bedriftene går inn i på grunn av dette viruset.

Lier-Hansens budskap før forhandlingene er at årslønnsveksten må «langt ned på 2-tallet» for at den skal være akseptabel for Norsk Industri.

Store sentrale tillegg kommer ikke på tale, fastholder han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer