Norsk Industri strammer inn reglene for ansattes handel med aksjer. Dette skjer i kjølvannet av Sindre Finnes-saken og ble vedtatt av styret i Norsk Industri tirsdag.
I de nye retningslinjene heter det at «Ansatte i Norsk Industri skal ikke handle med enkeltaksjer eller finansielle instrumenter i børsnoterte medlemsbedrifter i Norsk Industri».

Har mottatt klager på Finnes-beslutning
- Dette gjør vi primært fordi vi som medlemmer vil at ansatte i Norsk Industri skal være helt nøytrale. Medlemmene skal vite at ansatte i Norsk Industri heier like mye på alle og ikke profiterer på at bare noen lykkes, sier Ståle Kyllingstad, konsernsjef i IKM og styreleder i Norsk Industri.
- Strammer tydelig inn
Norsk Industri presiserer at ansatte i organisasjonen fortsatt kan eie aksjer de allerede har eller arver, men dette i så fall skal oppgis til HR.

- Svært lei meg
- Dersom en ansatt ønsker å selge aksjer, skal dette avklares med HR slik at det ikke kommer i en mulig konflikt med eventuelle saker som er på agendaen til Norsk Industri.
Kyllingstad utdyper:
- Vi velger nå å stramme tydelig inn på ansattes mulighet til eie og omsette aksjer. Dette er innenfor arbeidsgivers styringsrett, sier Kyllingstad.

- Veldig skuffet
Aktiv på hjemmekontor
Sindre Finnes, som er fagsjef i bransje- og industripolitisk avdeling i Norsk Industri, bedrev altså omfattende aksjekjøp i tida da kona var statsminister. Over halvparten av Finnes' 3600 aksjehandler skjedde også fra hjemmekontor.
Økokrim opplyste 3. november at de ikke kommer til å åpne etterforskning i saken. Flere har klaget på den beslutningen.
Sindre Finnes har via sin advokat Thomas Skjelbred konsekvent nektet for at han bedrevet innsidehandel.

Dette er Økokrims begrunnelse
Krav
I en skriftlig begrunnelse har Økokrim redegjort for sin vurdering i de enkelte tilfellene av Finnes aksjehandel, der det har vært spekulasjoner om mulige lovbrudd.

«#FuckØkokrim»
- Som opplyst den 3. november, har Økokrim kommet frem til at det ikke foreligger holdepunkter som tilsier at noe straffbart har skjedd. Vi besluttet derfor å ikke iverksette etterforskning i saken, har Økokrim-sjef Pål Lønseth uttalt.
Han har tidligere understreket at Finnes har krav på å bli ansett som uskyldig.
- Det er ikke noen informasjon av noe styrke som gir noen grunn til å anse ham som skyldig i straffbare forhold.