Norsk mann fengslet i Litauen

En norsk mann i 40-åra ble pågrepet i Litauen midten av desember. Han er siktet for grovt skattesvik, og begjært utlevert til Norge. Ifølge Intrafish har mannen drevet virksomhet innen fiskeforedling i Norge.

Publisert

En norsk forretningsmann i 40-åra ble 13. desember pågrepet og varetektsfengslet i Litauen.

Det bekrefter politiadvokat Cecilie Øiesvold i Nordland politidistrikt overfor Børsen.

- Mannen er siktet for grovt skattesvik. Han er begjært utlevert til Norge, men tidspunktet for overleveringen er ikke fastsatt ennå. Av hensyn til den pågående etterforskningen vil politiet i Nordland ikke kommentere saken ytterligere, skriver hun i en e-post.

Intrafish, som først meldte om pågripelsen, skriver at de kjenner mannens identitet, og at han har drevet virksomhet innen fiskeforedling i Norge.

- Min klient har ikke eid, ledet eller representert selskap som har vært involvert i skattesvik, skriver mannens forsvarer i Litauen i en e-post til Intrafish torsdag.

Forsvareren, som ikke er navngitt, skriver videre at mannen samarbeider med politiet og er villig til å gjøre det i framtida.

- Vedkommende er i politiets varetekt i Litauen grunnet en begjæring fra norsk politi. Fram til nå har ikke begjæringen om utlevering blitt mottatt. Min klient er villig til å reise til Norge, men uten denne begjæringen er det umulig. På bakgrunn av dette er det uklart hvor lenge min klient vil bli sittende i varetekt i Litauen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer