Norsk mann fengslet i Litauen

En norsk mann i 40-åra ble pågrepet i Litauen midten av desember. Han er siktet for grovt skattesvik, og begjært utlevert til Norge. Ifølge Intrafish har mannen drevet virksomhet innen fiskeforedling i Norge.

Publisert

En norsk forretningsmann i 40-åra ble 13. desember pågrepet og varetektsfengslet i Litauen.

Det bekrefter politiadvokat Cecilie Øiesvold i Nordland politidistrikt overfor Børsen.

- Mannen er siktet for grovt skattesvik. Han er begjært utlevert til Norge, men tidspunktet for overleveringen er ikke fastsatt ennå. Av hensyn til den pågående etterforskningen vil politiet i Nordland ikke kommentere saken ytterligere, skriver hun i en e-post.

Intrafish, som først meldte om pågripelsen, skriver at de kjenner mannens identitet, og at han har drevet virksomhet innen fiskeforedling i Norge.

- Min klient har ikke eid, ledet eller representert selskap som har vært involvert i skattesvik, skriver mannens forsvarer i Litauen i en e-post til Intrafish torsdag.

Forsvareren, som ikke er navngitt, skriver videre at mannen samarbeider med politiet og er villig til å gjøre det i framtida.

- Vedkommende er i politiets varetekt i Litauen grunnet en begjæring fra norsk politi. Fram til nå har ikke begjæringen om utlevering blitt mottatt. Min klient er villig til å reise til Norge, men uten denne begjæringen er det umulig. På bakgrunn av dette er det uklart hvor lenge min klient vil bli sittende i varetekt i Litauen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer