Norsk milliardær vurderer bud på Gresvig-boet

- Vi vurderer å gi et bud på Gresvig-konkursen, skriver den London-baserte norske investoren Endre Røsjø i en e-post til E24.

KONKURS: Flere aktører har vist interesse for å by på Gresvigs konkursbo.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KONKURS: Flere aktører har vist interesse for å by på Gresvigs konkursbo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Milliardæren eier ifølge avisa allerede selskapets hovedlager i Askim. Nå vurderer han altså å punge ut for boet etter Gresvig. Selskapet ble begjært konkurs 3. februar i år.

- Var på jakt i går med en representant for eierfamilien til Decathlon i Frankrike. De driver lignende virksomhet med gode overskudd. Det går tydeligvis an med hands on eierskap, skriver Røsjø i den samme e-posten, ifølge avisa.

Den 75 år gamle nordmannen befinner seg i dag på 44.-plass på Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste personer, med en anslått nettoformue på fem milliarder kroner.

Røsjø er styreleder i investeringsselskapet Centennial og eier av meglerhuset Pinemont Securities i London, ifølge Kapital. I Norge er han likevel trolig først og fremst kjent som gründer av radiokanalen P4.

Etter nær 30 år i bransjen begjærte sportsgiganten Gresvig AS seg konkurs 3. februar. Konsernet, som står bak sportskjedene G-Sport og Intersport, består av i underkant av 95 egeneide butikker med mer enn 2200 ansatte.

- Det blir som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget, sa Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør i Gresvig, da nyheten ble kjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer