Norsk milliardærs selskap tvangssolgt

Alexander Viks selskap Confirmit er solgt etter 12 års kamp.

TVANGSSOLGT: Den norske milliardæren Alexander Viks selskap Confirmit er blitt tvangssolgt av Deutsche Bank etter mange års strid mellom partene. Foto: Keith Hammett / Dagbladet
TVANGSSOLGT: Den norske milliardæren Alexander Viks selskap Confirmit er blitt tvangssolgt av Deutsche Bank etter mange års strid mellom partene. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det norske oppkjøpsfondet Verdane som har kjøpt IT-selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi er svært fornøyd med dette kjøpet og ser på det som en juvel, sier den svenske partneren Pål Malmros i Verdane til avisa.

Dagbladet og Børsen har i en rekke artikler omtalt Deutsche Banks mangeårige kamp for å inndrive gjeld etter en langvarig strid med den norske milliardæren Alexander Vik.

Nå har banken altså lyktes.

Confirmit-konsernet på Skøyen i Oslo hadde i 2018 cirka 420 ansatte i Norge, USA og andre land, og rundt 400 millioner kroner i egenkapital.

Katt- og mus-leken mellom Deutsche Bank og Alexander Vik har pågått siden 2013. Da påla en domstol i London Vik-selskapet Sebastian Holdings å betale banken 300 millioner dollar, etter katastrofale valutatap i 2008.

Fondet Verdane slår nå Confirmit sammen med den svenske konkurrenten Dapresy, som fondet allerede eier. Prisen Verdane betaler er hemmelig, men Dagens Næringsliv estimerer at Confirmit kan verdsettes til rundt 600 millioner i denne transaksjonen.

- Vi er bare en av eiendelene som partene har stridet om. Vi har ingenting med de rettslige tvistene å gjøre, sier konsernsjef i Confirmit, Ken W. Østreng, til avisa.

Alexander Vik og Deutsche Bank

Nordmannen Alexander Vik, født 19. februar 1955, begynte karrieren som mekler i New York.

Han ble styrtrik under IT-boomen ved årtusenskiftet, som en dominerende eier i it--selskapet Xcelera.

Oppgir Monaco som bosted, men familien kontrollerer også fasjonable eiendommer i USA.

Han har uruguayansk mor og norsk far, men skal ikke selv ha bodd i Norge.

Vik vokste opp i Sverige og på Kanariøyene.

Han har eid IT-firmaet Confirmit og driver forretninger med blant annet IT, hoteller og vindyrking, i blant annet Norge, Uruguay, USA, England og Chile.

Viks selskap Sebastian Holding tapte i 2013 i en rettssak mot Deutsche Bank om valutahandler, og ble pålagt å betale banken cirka 300 millioner dollar.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer