Invasjonen av Ukraina:

Norsk selskap tatt på senga av Zelenskyj

Under Zelenskyjs tale på Stortinget navnga han ett selskap. Administrerende direktør er forbløffet.

STORTINGET: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kom med kritikk mot et norsk selskap under talen sin til Stortinget. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs tale til Stortinget onsdag tok han opp flere bønner til Norge. Han ba blant annet om flere våpen, i tillegg til at han ba alle norske selskaper å stoppe all handel og alt samarbeid med Russland.

- Jeg er takknemlig for at Norge støtter seg til EU-sanksjonene. Men jeg ber dere om å gjøre noe annet i tillegg. Det er viktig at alle europeiske selskaper ikke hjelper denne krigsmaskinen, som allerede har drept tusenvis av vårt folk, ødelagt dusinvis av byer totalt. Ikke en krone, jeg ber dere, ikke en euro av disse skattene må gå til å hjelpe den russiske aggresjonen, sa han, før han fulgte opp:

- For eksempel, selskapet deres Motus Tech og andre selskaper må slutte å støtte Russlands evne til å ødelegge naboer. Hvordan kan man levere skipsutstyr til Russland når de bruker flåten sin til å utvinne havet og ødelegge enhver mulighet for fri navigasjon, spør han.

Overrasket

Børsen har tatt kontakt med Ukrainas ambassade i Norge for å få bekreftet hvilket selskap det dreier seg om. De opplyser om at det er Motus Technologies AS. Selskapet holder til i Molde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.