Krigen i Ukraina

«Norsk smutthull»: - Ganske pinlig

18 dager etter at EU stengte sine havner for russiske skip, ligger 15 fartøy med russisk flagg til havn i Norge. - Pinlig, tordner Venstre-leder Guri Melby.

REFSER: Venstreleder Guri Melby mener det er pinlig at Norge ennå ikke har klart å stenge norske havner for russiske fartøy. Foto: Javad Parsa / NTB
REFSER: Venstreleder Guri Melby mener det er pinlig at Norge ennå ikke har klart å stenge norske havner for russiske fartøy. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Spørsmålet om å stenge norske havner for russiske skip burde vært på regjeringens skrivebord siden første dag av krigen, mener Venstre-leder Guri Melby.

Hun er kritisk til at Norge fortsatt driver med utredninger, snart tre uker etter at EU stengte sine havner.

- Alle er enige om at Norge har noen spesielle utfordringer. Derfor burde regjeringen gått offensivt til verks allerede første dag av krigen. Men i stedet har man håpet at det skulle gå over. Nå er norske havner et gedigent smutthull for russiske fartøy. Det er ganske pinlig, sier Melby til Børsen.

For tidlig å si

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) sier til Børsen mandag at han fortsatt ikke kan si når Norge vil slutte seg til EUs havneforbud.

- Regjeringen tar som utgangspunkt sikte på å gjennomføre EUs sanksjoner, inkludert stenging av havner for russisk-flaggede fartøy. Men vi vurderer behovet for norske tilpasninger, sier Skjæran.

Han viser spesielt til samarbeidet om søk og redning og felles fiskeriforvaltning.

- Det er for tidlig å si noe om når arbeidet med å gjennomføre sanksjonene i Norge er ferdig, men arbeidet har svært høy prioritet, forsikrer Skjæran.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer