McDonald's:

Norsk toppsjef går av etter skrekkavsløring

Administrerende direktør i Food Folk Norge, Børre Kleivan, fratrer sin stilling.

BAKTEPPET: Arbeidstilsynet avdekket skandaleforhold for de ansatte ved denne restauranten i Åsane. Så kom bekymringmeldinger fra ytterligere to andre McDonald's-restauranter i Bergen. Foto: Paul S. Amundsen
BAKTEPPET: Arbeidstilsynet avdekket skandaleforhold for de ansatte ved denne restauranten i Åsane. Så kom bekymringmeldinger fra ytterligere to andre McDonald's-restauranter i Bergen. Foto: Paul S. Amundsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Administrerende direktør i Food Folk Norge, som forvalter merkevaren McDonald's i det norske markedet, fratrer sin stilling.

Det skjer etter at det ble avdekket kritikkverdige forhold ved tre av McDonald’s sine restauranter i Bergen som drives av Food Folk Norge gjennom selskapet Zero Five AS.

Børsen og BA har tidligere omtalt at Arbeidstilsynet kom på uanmeldt tilsyn ved McDonald’s Arken i Åsane, der det ble det slått full alarm om sjokkerende og kritikkverdige arbeidsforhold.

Rovdrift av ansatte - med press om å arbeide tross sykdom, underbemanning og for få pauser, var blant de rystende funnene. Avsløringen utløste et kraftig jordskjelv internt i det som utgjør en av Norges største restaurantkjeder.

- Mitt ansvar

Kleivan har tidligere erkjent et alvorlig nederlag overfor Børsen i forbindelse med saken.

- For McDonald’s er trygge arbeidsplasser nøkkelen til suksess. Når vi nå har sett så store avvik som det arbeidstilsynet oppdaget på Arken, og det skjer under min ledelse, så er det til syvende og sist mitt ansvar. Vi har blitt enige om at det videre arbeidet best håndteres med en ny person i lederstolen, sier Børre Kleivan i en melding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.